webinfo

A+ A A-

Članci

24. Dani Laze Telečkog u Kumanu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_DaniLazeTeleckog2016.jpgOd utorka 11. do nedelje 16. oktobra, u Kumanu je po 24. put održana pozorišna manifestacija koja se održava u čast srpskog pozorišnog glumca i jednog od najistaknutijih članova Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, rođenog u Kumanu, Laze Telečkog.

 

Tokom šest dana, na repertoaru je bilo devet predstava, pa je tako publika u bioskopskoj sali i u Domu kulture odgledala četiri predstave za decu - ”Ćira”, “Ribica i more”, “Plavi Petar”, ”Crvenkapa i…” i pet predstava za “odrasle” - “Vašarište”, “Dupla ljuta”, “Slobodne žene balkanske”, “Bog Masakra” i “Generalna proba samoubitstva”.
U okviru manifestacije je održan i Okrugli sto na temu “Trenutno stanje u institucionalnim profesionalnim pozorištima i vizija pozorišta u 21.veku” koji je okupio poznata glumačka lica i teatrologe. Priznanje „Maska Laze Telečkog“ za doprinos u srpskom pozorištu ove godine je dobio glumac Milenko Pavlov.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković