webinfo

A+ A A-

Članci

JESEN SAMURAJA I U NOVOM BEČEJU

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_JSNB2016.jpgU utorak, 18. oktobra, u Domu kulture u Novom Bečeju upriličeno je prikazivanje filma “Jesen samuraja”. 

 

Novobečejska premijera usledila je relativno brzo posle premijera u Beogradu i pretpremijere u Bečeju koje su održane svega nepunih dve nedelje ranije.
“Jesen samuraja” je po žanru romantična komedija sa elementima sportskog filma. Scenarista filma je poznati filmski kritičar, Dimitrije Vojnov, a režiju potpisuje Danilo Bećković (široj javnosti poznati i po filmu “Mali Budo” koji je, takođe, režirao). Posebno je interesantno i to što se radnja filma dešava u Bečeju, a i sam film je sniman velikim delom na lokacijama u tom bačkom gradu.


Reditelj, Danilo Bećković, koji je prisustvovao prikazivanju filma u Novom Bečeju, ne krije svoje zadovoljstvo uspehom ovog ostvarenja.
-Mi smo jako zadovoljni, film je videlo već preko sedamdeset hiljada gledalaca. Publika odlično reaguje na film. Ima mnogo smeha, ima mnogo aplauza i drago nam je smo mogli da dođemo ovde”, rekao je on, dodavši kako je malo falilo da neke scene budu snimane i u Novom Bečeju, ali je, nažalost, zbog loših vremenskih prilika to bilo nemoguće. On je, takođe, pohvalio mladog Petra Strugara koji tumači glavnu ulogu u filmu naglasivši da je za potrebe snimanja ovog filma ovaj glumac sebe doveo u stanje izvanredne fizičke kondicije i da je učio istovremeno četiri borilačke veštine. Na pitanje novinara o odnosu Nikole Koja i Petra Strugara koji su obojica miljenici publike, on odgovara:
-Jako lepo su ljudi reagovali baš na taj njihov odnos oca i sina. Dobili smo mnogo komentara da su se njih dvojica jako lepo uklopili i da se tom njihovom odnosu jako veruje u ovom fimu.”

Film je u bioskopima širom Srbije od drugog oktobra, a sudeći prema reakcijama publike u Novom Bečeju i ovaj film pratiće veliki uspeh prethodnog Bećkovićevog ostvarenja, filma “Mali Budo”.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković