webinfo

A+ A A-

Članci

OTVORENA IZLOŽBA PORTRETA RUSKOG FOTOGRAFA ILMARA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Ilmar1.jpgU četvrtak, 20. oktobra, u galeriji “Selo” Doma kulture u Novom Bečeju, otvorena je izložba fotografija, portreta ruskog umetnika Ilmara. Ovaj vizuelni umetnik poreklom je iz Rusije, ali živi i radi u Belom Blatu poslednjih dve godine. Prisutnima su se na otvaranju izložbe obratili direktor Doma kulture, Novica Blažin, autor izložbe, Ilmar i urednik časopisa “Nova misao”, Mirko Sebić.

 

Direktor Blažin se zahvalio svima što su uprkos lošim vremenskim prilikama uspeli da dođu na otvaranje ove izložbe. Tim više što je saradnja sa umetnikom koji je stvorio fotografije koje će narednih mesec dana biti izložene u galeriji “Selo” počela mnogo pre ove izložbe. Naime, prema njegovim rečima, Ilmar je angažovan kao fotograf čije slike su korišćene na promotivnim materijalima ovogodišnjih Velikogospojinskih dana i već tada su postavljeni temelji kvalitetnog odnosa.


Sa druge strane, Mirko Sebić podsetio je okupljene da je fotografija umetnost koja je višedimenzionalna, te da čar portreta ovog mladog ruskog umetnika leži jednako u onome što je vidljivo na fotografijama, koliko i u onome što se ne vidi, već se samo sluti.
A o izložbi, sam autor je rekao sledeće: “Imamo tri dela. Prvi je grupa fotografija nastala u Rusiji. Drugi kad sam došao i kad sam počeo da istražujem ovu državu. I još jedan deo iz mog ruskog dela delatnosti i tu je i fotografija nastala u Novom Bečeju za Gospojinu.” Ovom prilikom pohvalio je i sam kvalitet izložbenog prostora. “Sjajan prostor! Video sam verovatno hiljadu prostora u mnogim gradovima u svetu i ovde je jedan od najboljih.
Na pitanje novinara o tome gde publika može videti njegova dela uputio je sve zainteresovane na svoj veb sajt www.ilmarphoto.comb_280_373_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Ilmar2.jpg gde se mogu pogledati sve fotografije, a o predstojećim izložbama nije želeo ovom prilikom da se izjašnjava.
O Novom Bečeju u kome je proveo neko vreme radeći, kaže: “Novi Bečej ima neverovatno blago što se tiče ljudi koji žive ovde i prirode koja živi ovde. Nažalost, nisam imao priliku da bolje upoznam Novi Bečej, ali imam u planu da dođem ovde i bolje se upoznam sa okolinom.

Da se podsetimo, ruski fotograf Ilmar, rođen 1977. godine, nastanjen je u Srbiji, dok ga posao vodi po celom svetu. 2013. godine završio je Britansku visoku školu dizajna. Pre toga, u procesu umetničkog traženja, studirao je pozorišnu režiju i dokumentarnu kinematografiju u Moskvi. Njegova izložba portreti otvorena je 20og oktobra u galeriji “Selo” i biće dostupna novobečejskoj publici narednih mesec dana.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković