webinfo

A+ A A-

Članci

Seminar ‘Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih’

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Projekat1.jpgOpština Novi Bečej u saradnji sa gradom Kikinda i Regionalnim centrom za društveno ekonomski razvoj Banat sprovodi projekat „Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih“.

 

Ideja projekta je da se kroz kombinaciju teorijskih i praktičnih programa obuka doprinese smanjenju dugoročne nezaposlenosti u regionu, putem razvijanja implementacije mehanizama za podizanje kapaciteta i zapošljivosti mladih, odnosno povećanja usklađenosti znanja, veština i kompetencije nezaposlenih sa potrebama tržišta rada.

Kristina Kočiš, lokalni asistent na projektu ispred opštine Novi Bečej je izjavila da su u toku obuke u oblasti moderne poljoprivrede koje pohađa 10 mladih.
- Iz oblasti zanatstva su već obuke završene, a 10 mladih će biti upućeno na stručnu praksu i rad u preduzećima sa kojima će opština potpisati ugovore. Cilj projekta je da četvoro mladih ljudi dobije zaposlenje u određenim firmama“.

Praktična obuka traje 3 meseca, kada svi učesnici koji pohađaju program, dobijaju bruto 24.000 hiljade dinara. U odabiru kandidata, pomogla je Nacionalna služba za zapošljavanje.

- Prvo smo realizovali obuke iz oblasti zanatstva sa 10 polaznika. U toku su obuke iz oblasti moderne poljoprivrede sa 10 polaznika, što je ukupno 20 nezaposlenih lica sa teritorije opštine Novi Bečej. Njih 10 će biti upućeno na tromesečnu radnu praksu kod odabranih mentorskih preduzeća“-dodala je Kristina Kočiš.

Ukupna vrednost projekta je 3,156,000 dinara, a od Ministarstva omladine i sporta u cilju sprovođenja omladinske politike na lokalnom nivou se dobilo 2,5 miliona dinara, dok su ostala sredstva obezbeđena od opštine Novi Bečej, grada Kikinde i Regionalnog centra za društveno ekonomski razvoj Banat.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković