webinfo

A+ A A-

Članci

Osuda sinoćnjeg napada na ekipu Hitne pomoći

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Vozilo1.jpgU utorak, 25. oktobra oko 20.30 časova, na Miloševačkom putu je napadnuta ekipa Hitne medicinske službe opštine Novi Bečej, koja je po pozivu izašla na teren.

 

Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej je najoštrije osudio ovaj vandalski čin.
- Žalosno je što u Novom Bečeju, odnosno u našem okruženju žive ljudi, koji su spremni da napadnu službena lica kao što su lekar, tehničar i vozač službe Hitne pomoći. Uz sve neke stare i nove nedaće sa kojima se Dom zdravlja suočava i uz sve naše napore da se ti problemi reše, nerazumevanje građana je možda poslednje što treba da se nađe na spisku nevolja ove zdravstvene ustanove. Od jutros su preduzete sve neophodne radnje da se ovaj nemili događaj rasvetli. Lokalna samouprava je ujedno pokrenula i sve moguće korake da se vozilo što pre stavi u funkciju kako bi Hitna medicinska služba ponovo mogla nesmetano funkcionisati“. 

Kako je Webinfo sinoć objavio, tokom intervencije je napadnuta ekipa Hitne pomoći, a vozilo je oštećeno. Zahvaljujući prisebnošću ekipe izbegnute su fizičke povrede, ali nažalost na trenutno jedinom operativnom vozilu medicinske službe je načinjena značajna materijalna šteta.

Neodgovorno i vandalsko ponašanje pojedinaca može da dovede do sličnih ali i širih posledica, a nažalost ugroženi su svi, pa čak i oni koji se svakodnevno bore za naše živote.

 
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković