webinfo

A+ A A-

Članci

Uskoro bista Josifa Marinkovića ispred Doma kulture

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_DomKultureNB.jpgSledeće godine, u okviru 25. Obzorja na Tisi, biće postavljena bista Josifa Marinkovića na šetalištu ispred zgrade Doma kulture opštine Novi Bečej.

 


Domu kulture opštine Novi Bečej su od NIS-a, a u okviru konkursa „Zajednici zajedno“, odobrena sredstva u iznosu od 623.000 dinara, za kompletnu postavka biste i izradu dokumentacije, koja je veoma zahtevna i dugotrajna. Konkurs za izradu idejnog rešenja biste je otvoren do 21. novembra, a iz Doma kulture se nadaju da će dobiti zanimljive predloge.

Novica Blažin, direktor Doma kulture opštine Novi Bečej ističe da će se bista postaviti ispred Doma kulture preko puta hotela, u šetališnoj zoni.
- Želeli smo da ljudi iz različitih sfera umetnosti izaberu vizuelno rešenje biste. Takođe tražimo predlog, saglasnost i mišljenje stručnih lica da taj postament uskladimo sa ambijentalnom celinom, da bi se što bolje uklopila sa mestom gde će se nalaziti.

Planirana sredstva za gipsani kalup i umetnika su 125.000 dinara bruto, zatim sledi izbor livnice, izlivanje same biste, a nakon toga i građevinski radovi. Projektom je još predviđeno da se pored biste nalaze jedna klupa i ploča gde će na više jezika biti “ispričana” kratka biografija Josifa Marinkovića.

- Takođe u okviru digitalnog panela koji se nalazi na samom ulazu u park dodaće se strana posvećena Josifu Marinkoviću i ubaciće se nekoliko njegovih kompozicija. Iskombinovali smo da svečano otvaranje 25. Obzorja na Tisi i postavljanje biste.“-dodao je Blažin.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković