webinfo

A+ A A-

Članci

Muzej Vojvodine i opština Novi Bečej ozvaničili saradnju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Muzej_MaksimovicNB.jpgPredsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, potpisao je, na svečanosti obeležavanja Dana Muzeja Vojvodine u Novom Sadu, protokol o međusobnoj saradnji.

 

Direktorka Muzeja Vojvodine, Agneš Ozer, istakla je u svom obraćanju da Muzej Vojvodine neguje saradnju sa mnogim institucijama, ali i sa lokalnim samoupravama kao što je novobečejska. Ona se zahvalila opštini Novi Bečej na velikoj podršci koju pruža arheološkim istraživanjima Borđoša, neolitskog naselja u opštini Novi Bečej.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović je naglasio kako će lokalna samouprava i dalje pružati podršku Muzeju Vojvodine.
- Nadamo se svakako i uzajamnoj podršci, jer je plan lokalne samouprave, u narednim godinama, osnivanje Gradskog muzeja u Novom Bečeju“.

Nakon poptisivanja protokola o saradnji opštine Novi Bečej i Muzeja Vojvodine, uručene su i tradicionalne zahvalnice institucijama i pojednicima koji su doprineli radu Muzeja u 2016. godini. Zahvalnice su dobili i Novobečejci Novica Blažin, Matija Kovač i Dragan Rauški.

 

izvor i fotografija: opština Novi Bečej

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković