webinfo

A+ A A-

Članci

Prvo se tukli u kafani, a potom napali Hitnu pomoć

KombiNB.jpgKako je portal Webinfo već pisao, u utorak 25. oktobra, oko 20.30, na putu Novi Bečej - Novo Miloševo, napadnuta je ekipa Hitne pomoći. Niko iz Hitne medicinske službe nije povređen, a jedino vozilo za te namene u Novom Bečeju je oštećeno.

 

Napadnuti lekar Saša Stanulov kaže da je Hitnu pomoć pozvala žena koja je rekla kako se u njenom dvorištu nalazi lice povređeno u tuči.
- Otišli smo na teren po pozivu te žene, međutim dok smo stigli na lice mesta, u dvorištu više nije bilo nikog. Vozač, medicinski tehničar i ja smo bili u vozilu, a žena koja nas je pozvala je stajala pored - priča lekar Hitne službe dodajući da su tada saznali za tuču u ugostiteljskom objektu u toj ulici, odnosno u ulici 5. oktobra.
- Začuli smo galamu i videli nekoliko lica kako izlaze iz kafane. Verovatno su pomislili da smo policija, jer su se razbežali. Međutim, jedan mladić iz te grupe se izdvojio. Uzeo je motku, prišao nam i pitao koga smo to došli da privodimo, na šta sam ja odgovorio da smo mi Hitna medicinska služba i da smo tu da pružimo pomoć. Zamahnuo je motkom prema meni i pokušao da otvori vrata od ambulantnog vozila. Na sreću, vozač je odmah krenuo, tako da niko nije povređen, a stradalo je bočno staklo na sanitetu. Otišli smo pravo u policijsku stanicu i prijavili ceo slučaj. Žena koja nas je zvala je u međuvremenu pobegla kući. Mi smo samo bili kolateralna šteta, kojoj je prethodila tuča u kafani - kaže Stanulov.

Procenjena materijalna šteta na vozilu Hitne medicinske službe je oko 200.000 dinara, što je cena stakla koje će stići za dva do tri meseca, a kako ističe v.d. direktora novobečejskog Doma zdravlja dr Ivan Zec, sanitet je privremno osposobljen i može se koristiti.

Iz Policijske uprave Zrenjanin su za portal Webinfo rekli da rade na rasvetljavanju svih činjenica i da u skladu sa tim još uvek ne mogu dati nikakve informacije, osim da su učesnici u tuči, kao i napadač, poznati policiji, ali da se imena u cilju istrage ne mogu spominjati.

Podsetićemo, Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej je najoštrije osudio ovaj vandalski čin.
- Žalosno je što u Novom Bečeju, odnosno u našem okruženju žive ljudi, koji su spremni da napadnu službena lica kao što su lekar, tehničar i vozač službe Hitne pomoći. Uz sve neke stare i nove nedaće sa kojima se Dom zdravlja suočava i uz sve naše napore da se ti problemi reše, nerazumevanje građana je možda poslednje što treba da se nađe na spisku nevolja ove zdravstvene ustanove.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković