webinfo

A+ A A-

Članci

U toku jesenje sezone u Novom Bečeju će biti posađeno između 17.000 i 18.000 biljaka

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_NBJesenjasadnja2016.jpgRadnice JP Komunalac koje se staraju o prepoznatljivom cvetnom izgledu Novog Bečeja, započele su ove nedelje sa jesenjom sadnjom dvogodišnjeg cveća u samom centru grada, na Tiskom keju i kružnom toku na ulazu u Novi Bečej.

Prema rečima Sofije Blažin, pejzažnog arhitekte JP Komunalac i idejnog tvorca novobečejskih cvetnih aranžmana, ove godine nije bilo većeg mraza, pa su dugo opstali letnji cvetnjaci sa begonijama. Jesenjom sadnjom cvetnjaka Novi Bečej će krasiti noć i dan, čije se obilato cvetanje očekuje tokom proleća.
Ove biljke u toku zime miruju, lepo se ukorene i u ranim danima februara i početkom marta počinje cvetanje, koje traje do početke juna. Tada sadimo letnje, sezonsko cveće, koje je živopisnih boja. U ovoj jesenjoj sadnji cvetnjaka preovladava žuto-ljubičasti noć i dan, a planirali smo da na keju posadimo i nešto malo drugačije, tako da ćemo tamo imati biljke naradžasto-crvenih boja. Nakon šest godina promenili smo i zemlju u žardinjerama na keju tako da sledeće godine očekujemo lepo cveće.

U toku jesenje sezone sadnje cvetnjaka biće posađeno između sedamnaest i osamnaest hiljada biljaka, a noć i dan krasiće Novi Bečej do kraja maja, kada će uslediti sadnja letnjih cvetnjaka koji će, kao i svakog leta, ulepšati izgled Novog Bečeja.

 

izvor i fotografija: Danilo Gurjanov, opština Novi Bečej

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković