webinfo

A+ A A-

Članci

Nagrada 'Sima Cucić' Ljubivoju Ršumoviću

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Rsumovic__vlahovic__hamovic__jasovic.jpgU okviru književne manifestacije „U čast Sime Cucića“, u subotu 5. novembra u novim prostorijama Banatskog kulturnog centra uručene su nagrade „Sima Cucić“. Manifestacija je deo projekta kojim je opština Novi Bečej dobila titulu „Grad u fokusu“.

 

Ovogodišnja nagrada za životno delo dodeljena je Ljubivoju Ršumoviću za celokupni doprinos književnosti za decu kojom je obeležio odrastanje mnogih generacija u Srbiji, ali i šire.
Nagradu za najbolju knjigu iz oblasti nauke i književnosti za decu primila je Valentina Hamović za knjigu „Neprekidno detinjstvo”, u izdanju „Zmajevih dečijih igara“.

Plaketu „Sima Cucić” dobili su i Đorđe Pisarev za knjigu „Pozna večera za gospođu Fibi”, Gordana Vlajić za knjigu „Zaistinska srpska bajka” i Mladen Dražetin (posthumno) za ukupan doprinos afirmaciji književnosti za decu.
O nagradama je odlučivao žiri u sastavu prof. dr Tihomir Petrović (predsednik), prof. dr Predrag Jašović (potpredsednik) i književnik Radovan Vlahović, direktor i osnivač BKC-a.

U okviru programa, za najmlađu publiku predstavljena je knjiga „Puna kola priča” autorke Danice Bandić koju je priredila Gordana Maletić, a objavio BKC. Knjigu su predstavili Gordana Maletić i učenici OŠ „Dr Đorđe Joanović” iz Novog Miloševa. Specijalni gost programa bila je Anđela Unković, pobednica 42. Pesničke štafete Gradske biblioteke „Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina.

 

Fotografija: Fejsbuk, Banatski kulturni centar

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković