webinfo

A+ A A-

Članci

Edukacija dece o trgovini ljudima

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_PredavanjaDunjaSvircev.jpgTokom oktobra meseca, povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima - 18. oktobra, edukator za borbu protiv trgovine ljudima u Crvenom Krstu Novi Bečej, Svirčev Dunja je u tri navrata održala tri odvojene radionice na ovu temu, dve sa decom predškolskog uzrasta, u objektima „Kolibri“ i „Leptirić“ Predškolske ustanove „Pava Sudarski“ i jednu za decu koja pohađaju specijalno odeljenje u Osnovnoj školi „Josif Marinković“.


Na početku svake radionice učesnici su upoznati sa misijom Crvenog krsta, kao i njegovim osnovnim principima, kroz crtani film „Pomoćko“. Nakon toga, deca su pogledala inserte iz crtanog filma „Pinokio“, a zatim je usledila diskusija o prezentovanom sadržaju.
Radionice su bile interaktivnog karaktera, te su učenici sve vreme aktivno učestvovali u diskusiji i uspešno izvodili zaključke. Radionicama je prisustvovalo ukupno 150 dece, koja su kroz igru i priču upoznata sa opasnostima koje vrebaju od komunikacije sa nepoznatim ljudima, kao i koji je pravi način reagovanja u slučaju da ih neko nepoznato lice kontaktira na putu od škole do kuće”-rekla je Dunja Svirčev, edukovani volonter Crvenog Krsta Novi Bečej.
Nakon sprovedenih radionica, deca, ali i njihovi vaspitači su izrazili veliku zainteresovanost da se održi još radionica na ovu temu, ili uopšte radionica vezanih za rad i aktivnosti Crvenog krsta. Planirano je da se predavanja vezana za ovu temu nastave naredne godine i sprovedu i u ostalim školama i vrtićima u celoj opštini.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković