webinfo

A+ A A-

Članci

'Moja fascikla liči na mene'

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja3_Brusin1.jpgU kumanačkom vrtiću "Milenko Titin", u starijoj grupi vaspitača Dijane Brusin organizovana je radionica za decu i roditelje pod nazivom "Moja fascikla liči na mene".

Vaspitač je organizovao kooperativnu igru dece i roditelja gde je cilj bio emocionalno oslobađanje dece, negovanje saradničkog odnosa deteta i roditelja, umeće komunikacije i zajednički rad gde roditelj ne preuzima inicijativu već je dete ravnopravno u kreiranju i realizovanju svojih ideja za ukrašavanje svoje fascikle koja će služiti kao dečiji portfolio.
Savremeni tokovi života ostavljaju malo vremena deci i roditeljima da se igraju i druže, upravo ova činjenica je vaspitača Dijanu Brusin navela da roditeljima predoči njihovu važnost u dečijem odrastanju kroz kvalitetno provedeno vreme sa decom, te je aktivnost organizovala u vidu kooperativne stvaralačke radionice.
Nakon prezentacije dece svojih fascikli koje su zaista ličile na svoje tvorce, roditelji su jednoglasno zaključili da su ovakava okupljanja u vrtiću svrsishodna dečijem razvoju, te su voljni da se češće organizuju u vrtiću.
Vaspitač, Dijana Brusin, je mišljenja da se uključivanjem roditelja u vaspitno-obrazovni rad dece u vrtiću može uticati na kvalitet roditeljstva u smislu roditeljske prisutnosti u dečijem odrastanju kako u porodici tako i u instituciji, tj vrtiću.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković