webinfo

A+ A A-

Članci

Nove knjige u Narodnoj biblioteci Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Agiaknjige.jpgUprava novobečejske Narodne biblioteke je iskoristila posetu nedavno održanom 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga te je svoje čitaoce obradovala sa oko 300 novih i aktuelnih naslova.

 

Direktorka Narodne biblioteke Agneš Đukičin je sa ushićenjem pričala o proteklom sajmu i o utiscima.
- Izuzetno smo zadovoljni sajmom, koji je ove godine bio pomalo neobičan jer je zemlja gost bila Iran. Posetili smo nekoliko predavanja i književnih večeri o kolevki svetske civilizacije - Persije. Doneli smo i neke knjige od savremenih iranskih pisaca - istakla je direktorka i dodala da su se potrudili da kupe sve najvažnije naslove svetske i domaće literature.

Na sajmu su bili prisutni i domaći pisci i izdavači, ali i izdavači iz regiona čije knjige su u ponudi čitaocima biblioteke.
- Skoncentrisali smo se na kvalitetnu književnost, bez obzira što smo uzeli i neke lake note. Takođe smo nabavili i naslove koji su dobitnici prestižne nagrade „Ruski buker“, smatrajući to izuzetno važnim, pošto kod nas ima puno “Rusofila”. Maksimalno smo se trudili izaći u susret željama naših čitalaca, ali i nama. Ja sa ponosom mogu reći da naša biblioteka ima sve najznačajnije naslove, kao i knjige svih naših najeminentnijh izdavača - dodala je Agneš Đukičin.

Pošto se u Mađarskoj ove godine obeležava 60 godina od Revolucije, nabavljena je literatura koja se bavi upravo ovom tematikom.

Nezavisno od sajma knjiga nabavljeno je i oko pedesetak naslova na mađarskom jeziku, od kojih je jedna trećina za decu, a ostale za odrasle. Na srpskom jeziku fundus knjiga Narodne biblioteke je povećan za oko 300 naslova svetske i domaće književnosti.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković