webinfo

A+ A A-

Članci

Crveni krst po drugi put ove godine deli pakete socijalno ugroženim porodicama

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_CKrstnov2017.jpgU toku je podela paketa za 200 korisnika iz socijalno ugroženih porodica na teritoriji opštine Novi Bečej. Paketi su, preko Crvenog krsta Vojvodine, donacija Pokrajinske robne rezerve.

 

U paketima koji se dele preko Crvenog krsta Novi Bečej, nalazi se brašno, ulje i konzerve mesnih narezaka. Od 200 paketa, koliko je dostavljeno novobečejskom Crvenom krstu, 90 paketa je podeljeno u Novom Bečeju, 50 u Novom Miloševu, 35 u Kumanu i 25 u Bočaru.

Ova je druga ovakva akcija Crvenog krsta. Prva je bila u julu, kada je podeljeno takođe 200 paketa za socijalno ugrožene porodice. O tome ko će dobiti pakete odlučuje Centar za socijalni rad, Mesne zajednice, udruženje penzionera i Crveni krst.

U toku je još i distribucija školskog pribora za 24 dece do 5. razreda osnovne škole. Mi smo se potrudili da ovu donaciju damo deci koja redovno pohađaju nastavu, kao motivaciju da još bolje uče“ -rekao je Momir Dimitrijević sekretar Crvenog krsta opštine Novi Bečej i dodao da je sledeća aktivnost koja im predstoji, priprema za praznike, prikupljanje i deljenje paketića deci za novogodišnje praznike.

Ovom prilikom se apeluje na preduzeća, ustanove i kompanije da učestvuju u pripremi paketića, finansijski ili u vidu slatkiša i igračaka.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković