webinfo

A+ A A-

Članci

Klub za traženje posla u Novom Bečeju

b_670_503_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_KlubTrazenjePosla.jpgOd juna ove godine, u zgradi Udruženja zanatlija funkcioniše Klub za traženje posla. Klub je nastao kao realizacija projekta „Povećanje delotvornosti politike zapošljavanja prema ugroženim grupama“ IPA 2012, u okviru čega je otvoreno 60 novih Klubova za traženje posla, pri Nacionalnoj službi za zapošljavanje i pri lokalnim samoupravama.

 

Kako je istakla Marina Vioglavin, savetnik za zapošljavanje pri Klubu za traženje posla, cilj je pomaći nezaposlenima da usvoje veštine i znanja potrebne za aktivno traženje posla, određivanje profesionalnih ciljeva, motivacija nezaposlenih lica i bolja adaptacija ukoliko dođe do neuspeha prilikom konkurisanja za posao.
U klubovima za traženje posla nezaposleni dobijaju informacije o slobodnim radnim mestima i razmenjuju iskustva. Aktivnosti u klubu imaju za cilj da polaznike nauče i osposobe da se što reprezentativnije predstave na tržištu rada i da poslodavca navedu da ih pozovu na razgovor” -rekla je Marina Vioglavin.

Svaki polaznik koji želi prisustvovati obuci, mora se javiti svom savetniku za zapošljavanje u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, koji će ga informisati o prvom slobodnom terminu. Polaznici mogu biti srednjeg ili visokog obrazovanja, kao i sa osnovnom školom.

Do sada je obuci prisustvovalo oko 60 osoba.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković