webinfo

A+ A A-

Članci

Informativni sastanak o odvodnjavanju u opštini Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Odvo1.jpgU sredu 30. novembra, održan je konsultativni sastanak predstavnika lokalne samouprave i predstavnika Vodoprivrednog preduzeća „Gornji Banat“ iz Kikinde na temu regulisanja kanalske mreže za odvodnjavanje u ataru katastarske opštine Novi Bečej.

 

Tokom sastanka, kojem su prisustvovali direktor Vodoprivrednog preduzeća „Gornji Banat“, Dragan Felbab, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, Branko Svilengaćin, deonički tehničar u opštini Novi Bečej, Milan Pavlica i prezentator pri Vodoprivrednog preduzeća „Gornji Banat“, Radovan Mikan, razgovaralo o radovima koje treba preduzeti u cilju što efikasnijeg i ekonomičnijeg odvodnjavanja.
Prema rečima Dragana Felbaba, direktora Vodoprivrednog preduzeća „Gornji Banat“, Novi Bečej je po pitanju vodoprivrednih objekata najsloženiji.
- Postoji mnogo mikrodepresija i depresija zemljišta, a ne postoji ni drenaža. Ono što je na nama jeste evakuacija vode iz kanalske mreže, kako bi kanali bili prazni ili poluprazni. Mi uvek u jesen kada se planiraju sredstva za sufinansiranje obiđemo sve četiri opštine koje su u našoj nadležnosti i iznesemo neke svoje predloge, a poslušamo i probleme koje poljoprivredni proizvođači imaju. Takođe razmatrimo i njihove sugestije, koje kasnije uvrstimo u program rada - istakao je Dragan Felbab.

Na sastanku su predstavljeni radovi koji su urađeni na kanalskim mrežama u toku zadnje dve godine, kao i planovi za narednu godinu.

U ovoj godini se nastavljaju radovi na kanalima prvog reda u Libi, na Sokolcu, u Kumanu i Novom Miloševu, a takođe i na slivovima ib_300_225_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Odvo2.jpg podslivovima, kao i na nekoliko propusta za izmuljavanje kanalskih mreža. Najveći problem opštine je sliv Šušanj, koji je izrađen još pre izgradnje brane na Tisi, a rešenje problema bi bilo pojačavanje rada pumpe agregatima, međutim to sve zavisi od finansijskih mogućnosti.
Kako je na kraju sastanka izjavio Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, ovi problemi su usko vezani za poljoprivrednike i njihovu egzistenciju
- Ovaj put je opština Novi Bečej bila medijator, kako bi predstavnici poljoprivrednika i, pre svega, zemljoradničkih zadruga po prvi put aktivno učestvovali u donošenju plana za 2017. godinu, na problematici odvodnjavanja i navodnjavanja u ataru katastarske opštine Novi Bečej -

Svi poljoprivrednici, koji žele da daju svoj predlog za program rada odvodnjavanja i navodnjavanja u opštini Novi Bečej mogu se obratiti Milanu Pavlici, deoničkom tehničaru opštine Novi Bečej u ulici Sonje Marinkovića broj 7.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković