webinfo

A+ A A-

Članci

16. sednica novobečejskog Opštinskog veća

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_OpstinaNB2.jpgU petak, 2.decembra održano je 16. po redu opštinsko veće, sa ukupno 6 tačaka dnevnog reda.

 

Prema rečima Saše Maksimovića, predsednika opštinskog veća, danas se odlučivalo o izmeni poslovnika rada skupštine opštine kao i o formiranju anketnog odbora.
Sada će situacija na sednici skupštine biti kontrolisanija, kako ne bi došlo ponovo do onih konfuzija koje su pratile prethodne. Takođe smo usaglasili statute, planove i radno poslovanje Javnog preduzeća „Putevi“, nekadašnje „Direkcije“, JP “Komunalac“ i „Kompred“ iz Novog Miloševa iz prostog razloga što će ta tri preduzeća postati jedno za nekih 4-5 meseca u skladu sa zakonom“-rekao je Saša Maksimović.

Kako je istakao v.d direktora „Komunalac“ Vladimir Radišič, sada su im povereni novi poslovi, održavanje zelenila, groblja, kao i održavanje i naplaćivanje pijace i upravljanje pijacom u Kumanu. Takođe su rebalansom budžeta izmenjena sredstva JP “Komunalac“.

Međutim, najbitnija stvar je da je opštinsko veće nedavno usvojio predlog odluke o povećanju naknade za tek rođeno dete i to sa 15.000 na 20.000 dinara.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković