webinfo

A+ A A-

Članci

MANIĆ-TISA 63 PRED NOVOSAĐANIMA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_ManicNS.jpgManifestacija “Manić-Tisa 63” predstavljena novosadskoj publici i novinarima.

 

U petak, 2. decembra, Novosađani su bili u prilici da okuse delić atmosfere koja tradicionalno prati manifestaciju “Manić-Tisa 63” već petu godinu. Nadomak samog srca Novog Sada, kod Riblje pijace, Novobečejci su postavili svoj štand. Umesto uobičajenih promotivnih aktivnosti, koje inače prate ovakve prezentacije, organizatori su na štandu postavili bakrač u kome su se topili čvarci, kuvali su paprikaš, a gosti su mogli probati i druge karakteristične specijalitete iz banatske ravnice.

Razlog ovom neuobičajenom pristupu promociji leži u činjenici da pored takmičenja u pecanju manića (poznatog i kao “tiski bakalar”), značajnu komponentu manifestacije čini i ono što su organizatori nazvali: “tradicionalni vojvođanski svinjokolj”.

Dragan Vukotić, menadžer udruženja “Klub Tisa 63” i organizator manifestacije, rekao je da su se opredelili da dođu u Novi Sad i predstave Novosađanima barem deo onoga što ih očekuje ukoliko dođu na samu manifestaciju. “Ne možemo njima približiti zimski ribolov, ali možemo taj tradicionalni vojvođanski svinjokolj koji je manifestacija koja je počela kao manifestacija u manifestaciji, ali polako prerasta u glavnu. Tako, imamo, u stvari dve manifestacije pod kapom “Manić-Tisa 63”, odnosno pod tim zajedničkim nazivom”, rekao je Vukotić dodavši da ovde ne prikazuju tradicionalnu obradu mesa, što će biti prikazano 10˝. decembra na samoj manifestaciji, već tradicionalne specijalitete koji prate svinjokolj u Vojvodini. Značaj ovakvog predstavljanja manifestacije leži i u tome što, kako kaže Vukotić, mnogi Novosađani nisu imali priliku da putuju u seoske sredine i lično iskuse ovakva dešavanja, te je i interesovanje za ovo veliko. “Drago mi je što je interesovanje znatno i nisam nisam ni sumnjao u Novi Sad. Novi Sad je otvorena sredina i voli da primi ljude sa strane, a naročito iz mesta kakvo je naš grad, Novi Bečej.”, dodao je on. On je iskoristio ovu priliku i da podseti da će u utorak, 6. decembra, u opštini Novi Bečej biti organizovana konferencija za medije na kojoj će biti prezentovan i konačan, detaljan program manifestacije budući da on u ovom trenutku još nije fiksiran jer organizatori rade na širenju i bogaćenju programa.

Portal Webinfo već je pisao o pripremema za ovu manifestaciju

“Manić-Tisa 63” počinje u petak, 9. decembra, a završava se u nedelju, 11. decembra ove godine. Ono što je već sada poznato jeste da je program raznovrstan i obuhvata prikaze tradicionalnog vojvđanskog svinjokolja, topljenja čvaraka, nadevanja kobasica, takmičenje u pecanju manića, kao i muzički i kulturni program.
Ranije dostavljeni program manifestacije možete pročitati na linku 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković