webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Potpisan memorandum ‘Čepom do osmeha’

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Cepom3.jpgU petak, 2.decembra u opštinskoj zgradi potpisan je memorandum o saradnji između organizacije „Čepom do osmeha“ i Novog Bečeja.

 

Cilj humanitarne akcije „Čepom do osmeha“ je prikupljanje sredstava za pomoć deci sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju.
Prema rečima Karolja Božovića, koordinatora humanitarnih akcija u opštini Novi Bečej, Bečej i Senti, zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji, pomoć će dobiti deca sa smetnjama u razvoju.
U ovoj akciji pomažemo deci sa smetnjama u razvoju kupujući im specijalna pomagala, koja su izuzetno skupa. Ove godine smo pomogli jednoj maloj Novobečejki, a za par dan, pomoć će dobiti i dečak iz Bečeja“ - objasnio je Božović.

U ovoj velikoj akciji učestvuje Ministarstvo pravde, velike kompanije među kojima je i NIS, kao i bolnice i razne institucije.

Vanja Petković, diplomirani ekolog, osnivač i predsednik udruženja „Čepom do osmeha“ kaže da akcija ima trostruki karakter. To je,b_300_225_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Cepom2.jpg pre svega, razvijanje ekološke svesti, zatim empatija prema deci sa smetnjama u razvoju i njihovo uključivanje u svakodnevicu, kao i njihov osmeh. “Akcija je zaživela i proširila se po celoj Srbiji. Posle Niša, evo nas i u Novom Bečeju.“

Do sada je sakupljeno oko 60 tona čepova koji se prodaju centrima za reciklažu, a od tog novca se deci kupuju različita pomagala, već u zavisnosti od potrebe deteta.

Osim što je akcija humana, ona ima i ekološki karakter. Danas su ovde predstavnici predškolskih ustanova, škola, Mesne zajednice, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, gde će kutije za sakupljanje čepova i biti postavljene“ - rekao je Branko Svilengaćin.

U Srbiji trenutno ima od 600 do 1000 registrovanih kutija. Svi oni, koji žele učestvovati u akciji, treba da ubace čepove u kutije sa prepoznatljivim logom, a dodatne informacije se mogu naći na internet sajtu http://cepomdoosmeha.org.rs/

b_670_503_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Cepom1.jpg

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković