webinfo

A+ A A-

Članci

5. takmičenje u pecanju manića-Manić-Tisa 63

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_NBManicpress.jpgU petak, 9. decembra i u subotu 10. decembra u Novom Bečeju na reci Tisi, održaće se 5. takmičenje u pecanju manića „Manić-Tisa 63“. Povodom ove manifestacije, u svečanoj sali opštinske zgrade održana je konferencija za novinare, kada su organizatori upoznali prisutne sa planom i programom dešavanja.

 


Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej je u ime lokalne samouprave čestitao organizatorima na ovako odličnoj manifestaciji, naglašavajući da je Novi Bečej okružen rekom i kanalima, a da su ribolov i turizam perspektiva ovog grada.

Prema rečima Srđana Ćopića, člana organizacionog odbora „Manić-Tisa 63“, nagrade, delatnosti i takmičenja su se proširila tokom ovih godina.
Po mom mišljenju ovogodišnja manifestacija će biti najbolja, jer su se organizatori izuzetno potrudili da i gosti i takmičari budu zadovoljni. Ove godine ćemo imati još više takmičara iz inostranstva, što je samo pokazatelj našeg uspona“-istakao je Srđan Ćopić.


Predesednik udruženja Dragan Vukotić je izrazio zadovoljstvo što ova manifestacija već petu godinu zaredom ima podršku lokalne samouprave, naglašavajući da se 70 posto dešavanja odvija na reci, a 30 u gradu.
Čeka nas veliko dešavanje, koje počinje u petak, kada naši takmičari stižu u kamp na zvaničan trening, a uveče će biti jedan mini rok koncert. Program počinje u subotu u 9 časova tradicionalnim vojvođanskim svinjokoljem, kada će se na licu mesta prikazati kako se prave čvarci, kobasice, ražnjići na štapu, što će sve i sami gosti moći probati. U 15 časova počinje glavni takmičarski deo, koji će trajati sve do 19 časova. Uveče je svečana večera i dodela nagrada. U nedelju će biti obilazak kulturnih vrednosti Novog Bečeja. Ove godine očekujemo oko 100 takmičara“ -rekao je Dragan Vukotić.


U petak 9. decembra je doček takmičara, evidencija i smeštaj, obilazak takmičarske staze i zvaničan trening. Glavni dan manifestacije je u subotu, koji će početi već tradicionalnim svinjokoljem, a nakon toga sledi takmičenje.
Ove godine će biti puno gostiju i iz inostranstva i to njih 15 do 20 iz Mađarske, jedna delegacija iz Slovačke, zatim iz Hrvatske,Bosne i Italije, kao i iz cele Srbije.


U saradnji sa Turističkom organizacijom Novi Bečej, predstavljanje manifestacije je počelo u septembru, u više gradova. Manifestacija je promovisana u Kikindi, u Bekeščabi u Mađarskoj, zatim u Slovačkoj i prošle nedelje u Novom Sadu.


Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, opština Novi Bečej, opština Bečej(delom).
Glavi sponzor takmičenja je kompanija „Vitamin“ Horgoš.
Glavni sponzor tardicionalnog vojvođanskog svinjokolja je Bok trade Panonija so.
Prijatelji manifestacije: TO Novi Bečej, Mesna zajednica Novi Bečej, Rezervati prirode Zrenjanin, Present Novi Sad, OŠ „Josif Marinković“, KUD „Bećarac“ i KUD“Teodor Pavlović“.
Medijski pokrovitelji: Novosadska tv, RTV, Comnet group, Top Srbija, Dnevnik, Večernje novosti, Dijaspora group i Webinfo redakcija.
Sponzori takmičenja su 13 firmi i samostalnih radnji iz Novog Bečeja, Bečeja i Novog Sada.

PROGRAM MANIFESTACIJE


IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković