webinfo

A+ A A-

Članci

Izložba radova učenika 'Škole za dizajn Bogdan Šuput’

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_1._Banjac_Milo_IV_lt.jpgIzložba radova učenika 'Škole za dizajn Bogdan Šuput’, povodom 120 godina od rođenja Save Šumanovića

 

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 15. decembra 2016. sa početkom u 19,00 časova u Galeriji "Selo" Doma kulture opštine Novi Bečej.

Sava Šumanović je najznačajniji slikar prve polovine XX veka i svakako jedan od najznačajnijih srpskih slikara uopšte.
Na izložbi će biti predstavljeni radovi učenika Škole za dizajn "Bogdan Šuput" i rezultati njihovih mentora, profesora: Lidije Stanković, Ivane Samardžić, Divne Tilić, Gospave Manojlović, Gordane Šijački, Gordane Nedimović, Radmile Beljanski, Dragana Vojvodića i Đure Radišića.
U obeležavanju ovog velikog jubileja profesorima umetničke škole pridružila se sa svojim učenicima, profesorica Ivana Vlajkov iz Mašinske škole u Novom Sadu.

Škola nosi ime jednog od začetnika srpske i jugoslovenske moderne, slikara Bogdana Šuputa, kojeg je prerana smrt prekinula u stvaralačkom usponu. Pridružujući se obeležavanju 100 – godišnjice od rođenja Bogdana Šuputa, profesori i učenici škole ostvaruju zapaženu izložbu u Muzeju grada i Galeriji Zrno u Novom Sadu u jesen 2014. godine.
Osvedočeni uspehom ovih izložbi grupa profesora uzima na sebe odgovornost da obeleži jubilej 120 godina od rođenja slikara slične sudbine, Save Šumanovića.
Radovi učenika ostvareni su u različitim tradicionalnim materijalima i tehnikama, ali i modernim tehnologijama informacionog doba, što je jedan od razvojnih ciljeva škole.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković