webinfo

A+ A A-

Članci

Početak radova na Olimpijskom parku u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Parapark1.jpgU sredu, 7.decembra,  pristupilo se početnim radovima na izgradnji Olimpijskog parka u čast Novobečejca, Šuranji Lasla, dvostrukog osvajača medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju.

 

Park će biti izgrađen pored puta između Novog sela i Novog Miloševa u Novom Bečeju, na površini od 6.000 kvadratnih metara.

Kako je istakla Ivana Dobožanov,  predsednica udruženja Centra za održivost zajednice, Centar usko sarađuju sa Mesnom zajednicom i lokalnom samoupravom i na ovu ideju su došli podstaknuti uspehom Lasla Šuranjija.
-Ovaj park je posveta njegovom uspehu i uspehu svih paraolimpijaca. Na ovaj način želimo podstaći sve građane da se bave sportom i rekreativnim aktivnostima – istakla je Ivana Dobožanov.

Radovi na parku će biti realizovani u više faza. Prva faza je ozelenjavanje, druga je izgradnja staza i platoa, a treća faza je nabavka klupa i kanti za otpatke, postavljanje dečijeg igrališta i sprava za osobe sa invaliditetom, kao i za sve posetioce.
JP “Srbijašume“ iz Beograda je omogućilo sadni materijal.

-JP „Srbijašume“ je doniralo 50 komada raznih vrsta sadnica među kojima su tuje, Platani, Praksinusi i Sorgusi. Pored ovih drvenastih vrsta koje su karakteristične za ovo područje, doniraćemo još i određene vrste žbunastog drveća, koje će se posaditi u proleće. Mi smo jako ponosni, što možemo biti deo ovako značajnog projekta i iskreno se nadam da ćemo i ubudeće sarađivati i na nekim drugim projektima“-izjavila je Gordana Jančić, izvršni direktor sektora za šumarstvo i zaštite životne sredine JP „Srbijašume“ Beograd, te dodala, da će u slučaju da tokom izgradnje zatreba još sadnica, oni donirati vrste koje imaju na raspolaganju.
Vrednost današnjih sadnica je 200.000 dinara.

Laslo Šuranji, u čiju čast se izgrađuje Olimpijski park je izuzetno ponosan, što je uređenje jednog ovakvog parka u njegovomb_300_216_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Parapark2.jpg rodnom gradu podstaknuto njegovim ličnim te uspehom ostalih sportista.

Prema rečima Saše Maksimovića, predsednika opštine Novi Bečej, sva prateća dokumentacija za izgradnju parka je urađena.
-Ovom prilikom bih se zahvalio JP „Srbijašume“ koje je doniralo kompletan sadni materijal i koji će na proleće dati i mobilijar. Takođe se zahvaljujem i Centru za održivost zajednice, kao i Matiji Kovaču koji je bio inicijator akcije. Na nama iz lokalne samouprave je samo da sve realizujemo i sprovedemo nameni -rekao je Saša Maksimović.

U nastavku radova sledi izgradnja pešačkih površina, trim staze, igrališta, teretane na otvorenom. Kompletan park će biti završen do kraja sledeće godine.

Pošto je u pitanju javna imovina, park je od samog početka radova pod video nadzorom.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković