webinfo

A+ A A-

Članci

Šta upisati posle srednje škole?

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Skolaradionica.jpgUčenici i stručni tim za karijerno vođenje i savetovanje Srednje škole u Novom Bečeju, 5. i 6. decembra 2016. godine, posetili su Sajam obrazovanja u Kulturnom centru u Zrenjaninu.

Sajam je organizovala školska Uprava za Banat, zrenjaninska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje i Kulturni centar. Na sajmu su putem kraćih prezentacija, brošura i lifleta, dvadeset i dve visokoškolske ustanove predstavile svoje planove i programe. Predstavnici fakulteta, profesori i studenti, rado su odgovarali na sva postavljena pitanja i time omogućili srednjoškolcima završnih razreda da dobiju što više informacija, kako bi uskoro doneli pravu odluku o upisu na odgovarajući fakultet.

Pored posete Sajmu, u okviru realizacije programa tima za karijerno vođenje i savetovanje, učenici će imati priliku da se i u svojoj školi osposobe za planiranje sopstvene karijere. U narednom periodu, u prostorijama školske biblioteke održavaće se radionice karijernog vođenja i savetovanja. Radionice će voditi stručni saradnici Srednje škole i na njima će biti obrađene teme: „Ko sam ja?“, „Nastavak obrazovanja“, Traženje posla“ i „Preduzetništvo''.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković