webinfo

A+ A A-

Članci

Pecala se riba, pekli se ražnjići

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_PecarosiManjic2016.jpgProteklog vikenda, u Novom Bečeju, na desnoj obali Tise, održano je, u svetu jedinstveno takmičenje u pecanju manića, uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj.

 

Na 63. kilometru toka Tise kroz Srbiju su se pecaroši, majstori u pripremanju specijaliteta, kao i gurmani i ljudi željni dobre zabave u zimu. 

Dragan Vukotić, menadžer udruženja “Klub Tisa 63” i organizator manifestacije, koju su podržale i Turistička organizacija opštine Novi Bečej i lokalna samouprava, rekao je da, pod kapom “Manić-Tisa 63” imamo, u stvari, dve manifestacije - pecanje i tradicionalni vojvođanski svinjokolj. "U Novom Bečeju, sezona pecanja kao da je u punom jeku".

Više od 1.000 znatiželjnika uživalo je u "vulkan" čvarcima, svinjskom paprikašu, ribljoj čorbi, krompirači, ražnjićima, i gledalo takmičenja u sportskom ribolovu, vojvođanskom višeboju.

Na takmičenju je pobedio Đoko Grabež iz Crvenke, koji je upecao tri i po kilograma manića, dok je najveću ribu uhvatila Ljubinka Petrović, iz Obrenovca. Ona je upecala manića teškog 1,15 kilograma.

Uporedo s takmičenjem u pecanju, na obali se odvijala i manifestacija vojvođanskog svinjokolja, s prikazom obrade svinjskog mesa na tradicionalan način i pripremom svinjskih specijaliteta.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković