webinfo

A+ A A-

Članci

Sve više saobraćajnih nezgoda na putu Novi Bečej - Novo Miloševo

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije_Policija.jpgZbog sve većeg broja saobraćajnih nezgoda na putnom pravcu Novi Bečej - Novo Miloševo, redakcija portala Webinfo je kontaktirala Policijsku upravu Zrenjanin, koja je ovom prilikom apelovala na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju.

 

Kako se ističe u saopštenju PU Zrenjanin, u toku 2016. godine na putnom pravcu Novi Bečej – Novo Miloševo zabeležene su četiri saobraćajne nezgode. U jednoj uzrok je nepropisno preticanje, u jednoj tehnička neispravnost vozila (neosvetljen traktor) i u dva slučaja neprilagođena brzina kretanja vozila."

Četiri saobraćajne nesreće u toku ove godine, od kojih neke i sa smrtnim ishodom, pokazatelj su da vozači ne poštuju saobraćajne propise.

U toku 2015. godine na putnom pravcu Novi Bečej – Novo Miloševo evidentirane su dve saobraćajne nezgode. U jednoj nezgodi je došlo do naletanja na divljač na putu dok je u drugoj uzrok saobraćajne nezgode nepravilno kretanje pešaka po kolovozu u noćnim uslovima i neprilagođena brzina kretanja vozila.

Najčešći uzrok nezgoda - neprilagođena brzina kretanja vozila

Iz PU Zrenjenin apeluju na sve vozače da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju. U toku je sezona obavljanja jesenjih radova u poljima, a to znači povećano prisustvo traktora i druge poljoprivredne mehanizacije na javnim putevima, kao i iznošenje blata na kolovoz, a čime se povećava stepen ugroženosti svih učesnika u saobraćaju. Pored toga, ovaj period karakteriše pojava magle, kiše, poledice i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković