webinfo

A+ A A-

Članci

Šućurović: Konstruktivno i iz opozicije

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Liga2dec.jpgU sredu 14. decembra, opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Bečeju održao je prošireni sastanak opštinskog odbora.

 

Večerašnjem sastanku, pored članova koji, svakako, čine opštinski odbor, prisustvovali su i predstavnici mesnih organizacija Lige. Ovo je prvi sastanak ovog tipa i obima od izbora krajem aprila.

Predsednik opštinskog odbora LSV, Saša Šućurović, ovom prilikom osvrnuo se na prethodni period rada, postignute rezultate i b_300_169_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Liga1dec.jpgtrenutni položaj ove stranke u političkom životu opštine Novi Bečej. “Večeras smo se okupili u proširenom sastavu da se, pre svega, dogovorimo o daljim aktivnostima jer je Liga socijaldemokrata Vojvodine u Novom Bečeju imala najbolji rezultat u Vojvodini, a opštinski odbor je bio drugi po snazi na lokalnim izborima održanim aprila ove godine što nam daje i određenu odgovornost.”, istakao je Šućurović dodavši: “Mi moramo biti konstruktivna opozicija i uradićemo dosta da skrenemo pažnju na sve probleme sa kojima se opština Novi Bečej suočava, kao i da ponudimo naša rešenja tih problema”.

Od posebnog interesa za građane opštine Novi Bečej je i činjenica da Saša Šućurović nedavno postao i poslanik u skupštini autonomne pokrajine Vojvodine čime se broj Novobečejaca u tom telu popeo na tri (uz njega, to su i Matija Kovač iz SNS i Ivica Milankov iz SRS).

To je još jedno priznanje našem rezultatu. Došlo je do pomeranja na listi zbog nekih drugih funkcija i obaveza nekih ljudi koji su bili na listi pre mene tako da sam ja sada i pokrajinski poslanik”, rekao je Šućurović naglasivši i da će iz te pozicije pokrajinskog poslanika zastupati interese, pre svega, građana opštine Novi Bečej, ali i svih građana pokrajine. On je dodao i da očekuje da će Liga biti aktivan činilac političkog života opštine Novi Bečej koji će mnogo doprineti pri rešavanju problema. Na kraju, on je kao poseban kuriozitet istakao i da će u februaru biti održan kongres njegove stranke upravo u Novom Bečeju.

Posle uvodne reči predsednika opštinskog odbora, sastanak je bio zatvoren za medije.

Da se podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine u skupštini opštine Novi Bečej ima sedam mandata i time je na drugom mestu iza Srpske napredne stranke koja ima četrnaest. Druge parlamentarne stranke u opštini su i grupa građana predvođena Milivojem Vrebalovom (šest mandata), Srpska radikalna stranka (tri mandata) i Savez vojvođanskih Mađara sa jednim odbornikom.

 
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković