webinfo

A+ A A-

Članci

Predstavljen roman ~ISLEDNIK~

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_ISLEDNIK_8.jpgU četvrtak, 1.oktobra u Narodnoj biblioteci u Novom Bečeju  gostovao je pisac Dragan Velikić, predstavljajući svoju novu knjigu „Islednik“.

 

U galeriji Narodne biblioteke,  pred brojnom publikom Dragan Velikić je predstavio svoj najnoviji roman, koji je po kritičarima nešto najbolje što je do sada napisao, samim tim i potpuno drugačije od njegovog dosadašnjeg stila pisanja.

Na početku književne večeri, goste je pozdravila Agneš Đukičin, direktorka Narodne biblioteke, koja nije krila svoje oduševljenje što može ugostiti ovako poznatog i uspešnog književnika, samim tim što su njegova dosadašnja dela prevedena na 15 jezika i što je autor dobitnik najvećih književnih nagrada.

Autor romana „Islednik“, Dragan Velikić je prilikom ove posete izjavio:

„Ova knjiga se razlikuje od nekih mojih prethodnih. Stigao sam do neke jednostavnosti, koja u stvari uopšte i nije jednostavnost, nego zrelost. Roman „Islednik“ je pisan u prvom licu i  autobiografska je priča. Jedan od recezenata je napisao, da je veličina ove knjige u tome, što čitalac zna da se samo tako kako je opisano sve moglo desiti i nikako drugačije. To je ta iluzija, koju čitalac ima od početka do kraja. Ovo nije neka velika misao, već jedna istinita konstatacija.  Bez obzira što već toliki niz godina imam jednu čitalačku publiku, roman „Islednik“ je bukvalno proširio tu publiku, jer mnogi ljudi, koji do sada nisu bili moji čitaoci, sada su oduševljeni ovom knjigom. Svaka moja knjiga se  stilski razlikuje, jer mene ne  ispunjava da pišem u istom maniru svaku svoju knjigu. Nije da po svaku cenu želim biti drugačiji, nego ja onda umislim i zamislim nešto, a to se uvek razlikuje od onog što sam u prethodnoj knjizi napisao. Inače ja uvek napravim pauzu u pisanju od nekih 6-7 meseci i tek ću u novembru početi razmišljati o sledećoj knjizi. Već sada imam neku ideju, ali je to još daleko od realizacije, mada ću odati, da će to biti nešto sasvim-sasvim drugačije od ovoga“.

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_ISLEDNIK_6.jpgU ovoj knjizi autor  donosi priču o otkrivanju svakodnevice majke glavnog junaka, inače pisca, nakon njene smrti. 

"Vest o majčinoj smrti zatiče pisca u Budimpešti i postaje povod za otvaranje emotivne crne kutije, za rasplitanje višeslojnih priča i detektivsko pronicanje u svakodnevicu vremena koje više ne postoji"

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković