webinfo

A+ A A-

Članci

Počeli radovi na rekonstrukciji puta u Potiskoj ulici

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Potiska_rekonstrukcija_5.jpgU četvrtak, 1.oktobra zvanično su počeli radovi na rekonstrukciji saobraćajnice u Potiskoj ulici u Novom Bečeju.

 

Lokalna samouprava, zajedno sa JP „Direkcijom“, koja je i investitor ovih poslova, donela je odluku za rekonstrukciju nekih bitnih mesta u Novom Bečeju. Tu spada rekonstrukcija pešačkih staza u parku i rekonstrukcija puta u Potiskoj ulici.
Potiska ulica predstavlja pristupnu saobraćajnicu sekundarne putne mreže izrazito stambenog karaktera, koja dugi niz godina ima neadekvatan kolovozni zastor.
JP „Direkcija“ je pristupila realizaciji programske aktivnosti izgradnje putne infrastrukture, čiji je cilj razvijanje putne infrastrukture i povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, u okviru čega se radi i Potiska ulica, koja se prostire od ulice Milivoja Kalezića do ulice Stevana Doronjskog. Ukupna dužina izgradnje ove saobraćajnice je 234.45 metara, širine 3 metara, sa obostranim stabilizovanim bankinama širine 0,1 metara. Odvodnjavanje saobraćajnice se vrši otvorenim samoupijajućim kanalima promenljive dužine. Slojevi saobraćajnice su drobnjeni kameni agregat, noseći sloj je od BNS 22C, a asfalt beton od AB11.

„Ukupna vrednost investicije je oko 4,3 miliona dinara. Izgradnju vrši firma „Graditelj“ d.o.o iz Novog Sada. Završetak radova se očekuje za oko 2 nedelje. Radove finansira JP „Direkcija“ iz Novog Bečeja“ – izjavio je Ivan Bošnjak, direktor JP „Direkcija“ iz Novog Bečeja.

Lokalna samouprava je dobila još sredstava za rekonstrukciju puta u ulici I. Krajiška, za koji je već 30. septembra otvoren tender za izvođače radova. Po planovima, ove jeseni će se još raditi i u ulicama Narodnog Fronta, Čika Ljubine i Njegoševoj.

„Nalazimo se u teškom periodu, pošto je naš budžet u odnosu na prethodne godine smanjen za nekih 70 miliona dinara. Mi smo ipak nekom štednjom uspeli da iz svojih sredstava napravimo neke bitne investicije. Novi Bečej će ove jeseni biti jedno veliko gradilište“ - rekao je Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej.

 

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Park_NB3.jpg

Slične vesti: Počela rekonstrukcija parka

 

Radovi u parku u Novom Bečeju su u toku. Ukupna površina koja je obuhvaćena uređenjem je oko 1.350 m². Treba napomenuti da uređenjem nije narušen bilans zelenih površina.
Završetkom ovih radova u novobečejskom parku, celokupna ambijentalna celina centra Novog Bečeja dobiće jednu drugu sliku i kvalitet.


 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković