webinfo

A+ A A-

Članci

NOVOBEČEJCI U OBARANJU GINISA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Folklor1.jpgPreko 12.000 folkloraša u narodnim nošnjama igralo je u nedelju 4. oktobra kolo u Novom Sadu i tako ušlo u Ginisovu knjigu rekorda kao najveće i najduže kolo. U obaranju rekorda učestvovalo je preko 12.000 učesnika iz 11 zemalja, a deo najbrojnijeg kola činili su i KUD "Bećarac" iz Novog Bečeja.

 

"Novi Sad je bio grad folklora! Ovo iskustvo ne može da se opiše, može samo da se doživi! Svi su se držali za ruke i igrali. Stari, mladi, mala dečica. Odigrali smo kao vojnici! Bilo je angažovano mnogo volontera, a bajkeri su nas dočekali na ulasku u Novi Sad i odveli do škole. Na 30 punktova, gde smo bili svi smešteni su od 11.00 do 13.00 časova bili priređeni koncerti. Svi smo puni utisaka i drago nam je da smo bili deo toga", izjavila je za portal "WEBINFO" rukovodilac ansambla i koreograf Kulturno umetničkog društva, Olivera Blažin.

Kolo se igralo na trasi dugoj šest kilometara na Futoškom putu, Bulevaru Evrope, Bulevaru vojvode Stepe i Bulevaru kneza Miloša, koji je bio zatvoren za saobraćaj. Rezultat je poslat u London, odakle će nakon nekoliko dana stići potvrda novog rekorda, a „Kolo za Ginisa“ inače ima humanitarni karakter u vidu podizanja svesti o sve većem broju ljudi obolelih od dijabetesa.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković