webinfo

A+ A A-

Članci

Renoviran fudbalski teren u Vranjevu

b_670_402_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Fudbalski_teren_Novi_Becej2.jpgU delu naseljenog mesta Vranjevo, u Novom Bečeju, očišćen je i renoviran fudbalski teren, koji je poslednjih godina ljudima služio za odlaganje otpada.

 

Na kraju ulice 7. Jula postoji jedan davno zaboravljen fudbalski teren, koji je poslednjih godina sluzio za odlaganje otpada, pa čak i uginulih životinja, a to sve u blizini naseljenog mesta. Mesna zajednica je sa radnicima na javnim radovima očistila taj teren.


Čišćenje je trajalo danima. Najpre je trebalo da se pokupi otpad i odnese na za to određeno mesto, zatim očisti okolina i teren igrališta, pokosi trava, da bi se nakon toga mogla izvršiti zaštita protiv insekata i dezinfekcija protiv bolesti, za koje se pretpostavlja da je na tom mestu bila prisutna. Kada je teren sređen, pristupilo se farbanju stativa i postavljanju novih mreža, iscrtavanju terena i još nekim dodatnim sređivanjima igrališta. Nakon završetka radova organizovan je Sportski dan, gde je učestvovalo mnogo ljudi, koji su ponovo mogli zaigrati fudbal i pri tom biti ponosni na novi-stari fudbalski teren. Tom prilikom je Mesna zajednica Novi Bečej poklonila 5 lopti, sa nadom, da će se u budućnosti taj teren koristiti u pravoj sportskoj nameni. Još ostaje da se završe zaštitni stubovi, koji će biti postavljeni pored terena, kako bi se vozilima onemogućilo prilazak tom prostoru.
„Mi smo ovim radovima uredili taj prostor i vratili ga ljudima na korišćenje sa ciljem da i ti ljudi, koji žive u Vranjevu i u tom delu našeg grada imaju jedan solidan prostor za rekreaciju“- rekao je Branko Svilengaćin, predsednik Saveta Mesne zajednice Novi Bečej.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković