webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Uspešno realizovan projekat ~Jednaka šansa za sve mlade 2~

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_NSZ2.jpgUdruženje građana „Tako kul" u saradnji sa „Bečejskim udruženjem mladih" i Opštim udruženjem preduzetnika, kao i sa Kancelarijom za mlade opštine Novi Bečej, od 28. septembra do 5. oktobra, uspešno je realizovala projekat pod nazivom „Jednaka šansa za sve mlade 2".

 

U okviru projekta su realizovane 3 edukacije na srpskom i na mađarskom jeziku.

Prva je bila "Asertivna poslovna komunikacija i javni nastup", koja je imala za cilj, da učesnike-mlade osobe, pripremi za javni nastup pred određenim auditorijumom, poput ljudi, koji će ih na neki način ocenjivati ili na mestima gde je potrebno da se prezentuju njihove veštine i sposobnosti za određenu ulogu koju bi preuzeli.

Drugo predavanje je bila „Izrada biznis plana". Ova edukacija je bila urađena strogo u skladu sa principima i Coriculumom NSZ, iz razloga, što NSZ to traži učesnicima, koji konkurišu za subvencije za samozapošljavanje.

Treća radionica je bila „Aktivno traženje posla"- mapiranje onog obrazovnog profila, koji će datoj osobi najviše koristiti prema njenim interesovanjima i potrebama. Sa srednjoškolcima i osnovnoškolcima se radilo na nivou određivanja zanimanja koje najviše odgovara njihovoj ličnosti i zanimaciji, kako da prepoznaju svoj obrazovni profil i na koji način taj obrazovni profil mogu u budućnosti najbolje iskoristiti. Uporedo se radilo i usmereno obrazovanje na nekim korisnim veštinama i saznanja o tome, na koji način treba pristupiti tržištu rada - bez pasivnosti.

“Konkretno, sve je stavljeno u kontekst ili zapošljavanja, ili ako su učesnici na tom životnom uzrastu, za prijem u neku obrazovnu ustanovu - fakultet, srednju školu i sl. Sve radionice su prilagođavane njihovim potrebama i njihovoj funkcionalnoj primeni.
Pored praktičnih stvari, koja je i bila suština ovog projekta, je da se deca nauče nekim veštinama. Za sva tri predavanja će dobiti uverenje - neku vrstu sertifikata, da su prošli edukaciju” - izjavio je Dragan Martinov, zamenik direktora Kancelarije za mlade opštine Novi Bečej.

Što se daljih planova i programa tiče, u Kancelariji za mlade uskoro počinje i besplatna Škola italijanskog jezika, u saradnji sa srednjom školom i Programom razmene učenika, gde se pored učenika mogu prijaviti i ostali zainteresovani. Zatim je tu i Program informatičke radionice, gde se zainteresovani još uvek mogu prijaviti.
Informacije za bilo koji program edukacije se mogu dobiti na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na telefonu Kancelarije za mlade: 023-772-222.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković