webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: ’Ne mogu da platim i neću da platim’

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_nemogu_neu.jpgU četvrtak, 15.oktobra u Pozorišnoj sali Doma kulture Novi Bečej, odigrala se pozorišna predstava - komedija pod nazivom „Ne mogu da platim i neću da platim“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Kikinde.

 

Komad italijanskog nobelovca Daria Foa je napisan sedamdesetih godina prošlog veka.Ova predstava je u potpunosti adaptirana u srpski kontekst. “Ne mogu da platim i neću da platim” je komedija, koja pokazuje način kako se smejemo sebi i svojoj bedi, svom osećaju nemoći, arogantnosti političara, pohlepi najbogatijih. Način kako se smejemo, jer zašto bismo plakali...

„Predstava je na sceni od maja meseca i na redovnom repertoaru je Narodnog pozorišta u Kikindi. Probe su trajale oko 40 dana, a premijera je bila na kraju sezone u maju, sad nastavljamo dalje i nadamo se daljim gostovanjima i bliže i dalje od Kikinde“- izjavio je Dragan Ostojić, glumac.

U predstavi igraju Dragan Ostojić, Gordana Rauški, Tanja Markov, Nikola Joksimović i Vladimir.S.Maksimović.

„Tekst je izuzetno zanimljive dramske strukture, duhovit, sa elementima farse i vodvilja“-istakao je režiser Slobodan Branković.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković