webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Od 26. do 31.oktobra Festival komedije ’Jovan Knežević-Caca’

Festival_komedije_Caca_2015.jpgU Domu Kulture opštine Novi Bečej, od ponedeljka 26. do subote 31. oktobra će se održati 7. Festival komedije „Jovan Knežević-Caca“, u okviru kojeg će se takmičiti predstave  iz Petrovca na Mlavi, Batajnice, Jagodine, Smederevske Palanke, Kraljeva, Aleksinca, Velikog Gradišta i Radičevića.

 

Od ove godine u program Festivala komedije „Jovan Knežević-Caca“ uvodi se jedna prijatna novina,a to je da se od pratećih programa, koji su ranije bili uglavnom književne večeri, izložbe, promocije časopisa, ove godine održava Festival dečije komedije, koji su sami učesnici nazvali „Festić“. To znači, da će se u okviru glavnog festivala, odigrati i tri dečije predstave u dnevnim terminima. Dečje predstave će takođe biti ocenjivane od strane stručnog žirija, koji će biti sastavljen od učenika iz osnovnih škola. Ove godine će biti pet „velikih“ i tri „male“ predstave, a očekuje se da će sledeće godine taj odnos biti izjednačen: 5-5.
Žiri  će činiti stalni sastav, sada već legendarni Slobodan Preradović, pozorišni radnik i osnivač Majskih igara, iz Bečeja, zatim Aleksandar Volić, reditelj iz Beograda i dramski umetnik Nenad Okanović, poznati glumac iz serije „Selo gori, a baba se češlja“.
Uz sve ovo organizovaće se i izložba komediografa Branislava Nušića, a u subotu 31. oktobra odigraće se i završna predstava u čast nagrađenih.


„Bitno je još naglasiti, da će se na ovogodišnjem festivalu u takmičarskom delu, na velikoj sceni, pojaviti predstave iz Petrovca na Mlavi, Batajnice, Jagodine, Smederevske Palanke, Kraljeva, Aleksincca, Velikog Gradišta i Radičevića. Što se tiče dečjih predstava, imaćemo prilike da odgledamo vrhunski dečji program, jer su to sve predstave koje su već pobeđivale u Pokrajini i Republici, na raznim festivalima“, istakao je Saša Milenković, organizator Festivala komedije.


Festival je osmislilo i organizovalo Amatersko pozorište iz Novog Bečeja, generalni pokrovitelj manifestacije je opština Novi Bečej, a saradnik na projektu je Dom kulture opštine Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković