webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Počela sezona lova

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Lovci_Novi_Becej.jpgPočela je lovna sezona - trenutno se lovi fazan, a kad se atar očisti krenuće se i u lov na zečeve.

 

Lovačko Udruženje Novi Bečej je osnovano 1885. godine i trenutno ima 157 članova. Površina lovišta iznosi 23 hiljade hektara.

Lovočuvarska služba je konstantno prisutna u ataru, pomno se vodi računa o kretanju divljači i o svakom dešavanju u lovištu, da bi se na vreme moglo reagovati, ako se slučajno dogodi neki problem.
Lovočuvarska služba ima trojicu lovočuvara na terenu, i u saradnji sa Poljočuvarskom službom, svako kretanje i dešavanje se 24 časa prati na terenu. Lovočuvari, kao i lovci udruženja su aktivni i u odstranjivanju štetočina, prvenstveno šakala, lisica i svih ostalih predatora, koji prave velike štete u atarima. Šakali su u zadnjih par godina u ekspanziji, sve brojniji i sve prisutniji i prave najveću štetu od svih ostalih divljači. U pitanju je životinja, koja se veoma brzo prilagođava i uništava skoro sve. Samo prošle godine lovci su ustrelili 34 šakala, a za ovu godinu se očekuje još veći broj.

Svaki lovac mora imati dozvolu za lov i svu ostalu neophodnu dokumentaciju. „Niko ne može biti u ataru bez odgovarajuće dokumentacije, a tu se podrazumeva i dozvola za lov. Svaki lovac, pre nego što postane lovac, položi ispit za rukovanje oružjem i lovački ispit pred Komisijom Lovačkog Saveza Vojvodine“-izjavio je Siniša Nešić, predsednik Lovačkog udruženja Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković