webinfo

A+ A A-

Članci

Bazar Zdravlja pod sloganom ’Prvi korak-preventiva’ u Novom Miloševu

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Bazar_zdravlja_ladops.jpgU četvrtak, 22. oktobra 2015.godine, od 13-17 časova u Omladinskom domu u Novom Miloševu, u organizaciji udruženja “LADOPS” , a u saradnji sa Domom zdravlja Novi Bečej, održaće se Bazar Zdravlja pod sloganom PRVI KORAK - PREVENTIVA.

 

Svi zainteresovani Novomiloševčani i Bočaraci će imati priliku da na licu mesta bez zakazivanja i zdravstvene knjižice provere šećer u krvi, izmere krvni pritisak, telesnu masu i po proceni prisutnog doktora urade EKG .
Udruženje građana LADOPS je analizom najčešćih uzroka obolevanja stanovnika opštine Novi Bečej došlo do zaključka da su to bolesti kardiovaskularnog sistema i povećanog šećera u krvi i moždanog udara – hroničnih nezaraznih bolesti. Kako bi se ove bolesti svele na što manju moguću meru sprovešće se akcija BAZAR ZDRAVLJA, pod sloganom PRVI KORAK PREVENTIVA.

 

Ladops je aktivno udruženje žena, neprofitna organizacija, koje postoji već 2 godine i za to vreme organizovalo je niz humanitarnih aktivnosti.
„Svojevremeno smo organizovale prodaju i promociju knjige jednog Miloševčana i tada su prikupljena sredstva za kupovinu portabl EKG aparata za ambulantu u Novom Miloševu. Prošle godine su prikupljena sredstva i deljeni novogodišnji paketići za decu sa cerebralnom paralizom. Dalje, organizovale smo radionice i tribine po svim naseljenim mestima opštine Novi Bečej gde su nam gostovali lekari ginekolozi i pričali o prevenciji raka grlića materice i raka dojke. I što je najvažnije, udruženje obavezno učestvuje u svim humanitarnim akcijama, bar nekim delom da pomognemo“- izjavila je Olga Lalić, članica udruženja LADOPS.
Članice udruženja najavaljuju da se akcija nastavlja već za sedam dana u Novom Bečeju, pa će u sredu 28. oktobra Novobečejci imati prilike da u zgradi bivšeg Radničkog univerziteta provere stanje svog organizma. Ovo je jedna u nizu akcija koju LADOPS organizuje sa idejom da bude društveno koristan i što više na usluzi stanovnicima opštine Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković