webinfo

A+ A A-

Članci

U Bočaru se otvara novi pogon firme ’Adanko’

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Adanko.jpgFirma “Adanko” iz Ade je rešio da proširi svoju proizvodnju otvaranjem novog pogona u Bočaru i time obezbedi 50 novih radnih mesta za Bočarce.


Tim povodom je u Bočaru organizovan sastanak predstavnika firme “Adanko” sa Igorom Munćanom predsednikom Saveta Mesne zajednice Bočar, Sašom Šućurovićem predsednikom opštine Novi Bečej i Tatjanom Mijatović direktorkom Filijale NSZ Zrenjanin.
„Sve više mladih se bavi poljoprivredom, jer nemaju drugih poslovnih mogućnosti. Mišljenja sam, da će se otvaranjem ovog pogona podići životni standard meštana, te da će ujedno mladi ostati u selu“- izjavio je Igor Munćan, predsednik Saveta Mesne zajednice Bočar.


Adanko Nandor se već 30 godina bavi proizvodnjom trikotažnih odevnih predmeta. Trenutno firma proizvodi više od 3.000 vrsta modela, od kojih veći deo odlazi na zapadno tržište. Firma „Adanko“ trenutno zapošljava oko 80 radnika.
„Ovde bi smo premestili deo konfekcije. Izradu trikotaže i pripremu konfekcije bi radili u Adi, a samu konfekciju i pakovanje bismo premestili u Bočar i tako uposlili još oko 50 radnika“- rekao je Adanko Nandor, vlasnik firme „Adanko Strickerei”.


Inače, 15 žena iz Bočara već je od leta na obuci u ovoj fabrici u Adi. One će biti prve zaposlene osobe u novom pogonu.
„Drago mi je da se pojavio poslodavac, koji je spreman da uloži na teritoriji naše opštine, kao i što su došli i predstavnici NSZ, koji su poslodavcu prikazali naše projekte. Mi smo pomogli u tome, što smo obezbedili halu za potrebe fabrike, da bi se što brže i lakše počelo sa radom“- rekao je Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej.
Ako sve bude tekao po planu, firma će već za par meseci moći početi na radovima za otvaranje ovog pogona.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković