webinfo

A+ A A-

Članci

NOVI BEČEJ: ZAJEDNIČKIM ULAGANJIMA ZA DECU OSNOVNIH SKOLA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Skola.jpgOd početka školske godine, novobečejska lokalna samouprava je zajedno sa školama i donatorima izvršila neke osnovne rekonstrukcije u osnovnim školama opštine Novi Bečej.Prvo su u O.Š.“Josif Marinković“ u Novom Bečeju uređeni sanitarni čvorovi, koji su sada tehnički potpuno drugačiji, a i higijenski zadovoljavaju potrebe učenika.


Zatim je rekonstruisan parket u fiskulturnoj sali i uređeni su sanitarni čvorovi u prizemlju OŠ”Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu. Rekonstrukcijom sanitarnih čvorova stvoreni su bolji higijenski uslovi za 527 učenika ove škole. Inicijator ovih radova je Isidora Pap, direktorka OŠ „Dr Đorđe Joanović“ koja se nada da će se u nekoj skorijoj budućnosti moći renovirati i sanitarni čvorovi na spratu škole i da će se napraviti košarkaški ili rukometni teren u dvorištu škole. Jedan deo ovih radova je finasiran iz sredstava budžeta lokalne samouprave Novi Bečej, dok je iz budžetskih sredstava škole plaćen pdv u iznosu od oko 400.000 dinara, a oko 270m2 keramičkih pločica je donirala “Nexe grupa” iz Novog Bečeja.


U OŠ ”Miloje Čiplić”, gde ima 75 zaposlenih i 570 učenika, postavljen je video nadzor, a kamere pokrivaju školsko dvorište, đački ulaz i glavni ulaz u školu. Sistem video nadzora je takav, da se može nadograditi i unaprediti. Pristizanjem finansijskih sredstava, postaviće se još nekoliko kamera, da bi se pokrio ceo školski prostor.


Ujedno, lokalna samouprava je iz budžeta izvojila 230.000 dinara za kupovinu udžbenika đacima romske nacionalnosti u osnovnim školama opštine Novi Bečej. Škole su napravile raspodelu udžbenika u odnosu na njihove potrebe i tako je u OŠ. “Miloje Čiplić” udžbenike dobilo 25 đaka, u OŠ. “Josif Marinković” 33, u OŠ. “Dr Đorđe Joanović” 13, i u OŠ. “Dositej Obradović” 3.
I ovo nije kraj, jer sa prilivom finansijskih sredstava, ulaganja u škole će se nastaviti i u budućnosti.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković