webinfo

A+ A A-

Članci

NOVI BEČEJ, PREDSTAVA - IMA JEDNA ZEMLJA

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Ima_jedna_zemlja.jpgU petak 6. novembra, od 19.00 časova, u Galeriji "Selo" Doma kulture Novi Bečej, Jovica Jašin će se predstaviti monodramom "Ima jedna zemlja". Ulaz slobodan!

Predstava „Ima jedna zemlja“ u izvođenju Jovice Jašina, bazirana je na popularnoj knjizi „Pisma iz Srbije“, poznatog srpskog satiričara Bojana Ljubenovića.

Glavni junak ove predstave je Ljubenovićev izmišnjeni stranac, koji hiruškom preciznošću, na duhovit i lucidan način, secira srpsku stvarnost, ukazujući publici na ovdašnje paradokse, anomalije, mane i vrline. Duhovit je nam momente, a satiričan čitavo vreme i obrnuto, pa se publici čini da se umesto u pozorištu nalazi pred velikim ogledalom u kome neprestalno vidi sebe. Gledaocu će se taj odraz ponekad svideti, a ponekad ne, ali će na kraju ipak morati da prizna da je to on, ma koliko mu to teško palo.
„Ima jedna zemlja“ je duhovita i opora, uzima se kao gorki lek, ali garantuje da će posle nje svakome koj je pogledao biti bolje.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković