webinfo

A+ A A-

Članci

BAZAR ZDRAVLJA U NOVOM BEČEJU U SREDU

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Srce.jpgU sredu, 28. oktobra, udruženje građana Ladops, organizuje Bazar zdravlja - prvi korak preventiva, u zgradi Radničkog unirveziteta - skupštinska sala u Novom Bečeju.

Bazar će trajati od 13 - 17 časova, a svi zainteresovani će bez zakazivanja i zdravstvene knjižice moći potpuno besplatno da provere šećer u krvi, izmere krvni pritisak, telesnu masu, da urade EKG, kao i da se konsultuju sa našim lekarima o merama prevencije kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa.

Prva u nizu akcija sprovedena je u četvrtak 22. oktobra u Omladinskom domu u Novom Miloševu.

Aleksandra Đuričin, Udruženje LADOPS: “Prisutni su imali priliku da bez zdravstvene knjižice i zakazivanja izmere pritisak, šećer u krvi, telesnu masu i da dobiju potreban savet od prisutnog doktora.” Ona je dodala da su preventivni pregledi u Novom Miloševu u nekoliko slučajeva ukazali na potrebu daljeg praćenja zdravlja pacijenata kod kojih su očitane visoke vrednosti posmatranih parametra akcija

Akcija je sprovedena u saradnji sa zaposlenima Doma zdravlja Novi Bečej, a na koji način se pomoću ovakvih pregleda procenjuje rizik od obolevanja i šta se pomoću njih može zaključiti, objasnila je doktorka Slobodanka Stanković: “Prvo smo merili težinu i visinu i određivali šećer u krvi, a zatim smo merili krvni pritisak i na osnovu dobijenih parametara smo procenjivali rizik za nastanak kardio-vaskularnih bolesti i dijabetesa, odnosno na osnovu upitnika koji predstavlja u stvari nacionalni program za prevenciju kardio-vaskularnih bolesti i dijabetesa.”

Članice udruženja najavaljuju da se akcija nastavlja u Novom Bečeju pa će u sredu 28. oktobra Novobečejci imati prilike da u zgradi bivšeg Radničkog univerziteta provere stanje svog organizma od 13 do 17 časova.
Ovo je jedna u nizu akcija koju LADOPS organizuje sa idejom da bude društveno koristan i što više na usluzi stanovicima opštine Novi Bečej.

Od dosadašnjih akcija LADOPSA izdvojile su se: podela novogodišnjih paketića deci članova udruženja sa cerebralnom paralizm, kupovina EKG aparata za ambulantu u Novom Miloševu sakljupljanje humanitrane pomoći tokom velikih poplava u Srbiji, pravljenje kolača i podela uskršnjih paketića za socijalno ugrožene porodice opštine Novi Bečej.

Nevena Subotić 
Odnosi sa javnošću opštine Novi Bečej

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković