webinfo

A+ A A-

Članci

DRUGI DAN FESTIVALA KOMEDIJE U NOVOM BEČEJU

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Heroji.jpgU sredu 28. oktobra, na repertoaru festivala "Jovan Knežević Caca" bile su dve predstave. Obe takmičarskog karaktera.

U večernjem terminu odigrana je predstava „Heroji“, u izvođenju Gradskog pozorišta iz Jagodine, u režiji Branislava Nedića. Komedija "Heroji" je razgalila i nasmejala publiku svojim dramaturškim humorom. Radnja se odvija u Srbiji, tokom drugog svetskog rata, kada su u jedno zabačeno selo zalutala 3 mlada nemačka vojnika…. Za najboljeg glumca predstave publika je proglasila Nenada Petrovića, koji je tumačio lik Mihajla.

 

Istog dana, u okviru Festivala komedije, odigrala se i prva dečija predstava pod nazivom “Uspavana lepotica”.

Predstava “Uspavana lepotica” u izvođenju učenika Dramskog studija "Feniks 95" iz Radičevića je oduševila najmlađu publiku, decu iz novobečejskih predškolskih ustanova. Režiseri ove predstave su Nataša Cvetićanin i Janoš Šimon. Kako su mladi glumci istakli, predstavu su počeli vežbati u novembru prošle godine. Posle okruglog stola na kraju predstave, žiri je odlućio da glumac predstave bude Matija Đukić, koji je tumačio kralja.
“Naše pozorište u Radičeviću je ove godine proslavilo 20 godina svog postojanja, naravno uz određene uspone i padove, sa 46 pozorišnih predstava, od čega oko 30 dečijih. Puno puta smo imali gostovanja na velikim takmičenjima, na velikim festivalima. Za ovu predstavu su se tek sad stekli neki uslovi da počnemo raditi, naravno sa ovom ekipom”- rekao je Dragan Gavrić, jedan od osnivača pozorišta u Radičeviću, inače i sam reditelj mnogih predstava.

Danas, u četvrtak, 29. oktobra, na repertoaru su ponovo dve predstave “Ko je smestio vuku?” Kud "Abrašević" iz Kraljeva, sa početkom u 16 časova, a od 20 časova predstava “Dali je to bila ševa?” Amaterskog pozorišta "Žanka Stokić" iz Velikog Gradišta.

Povezane vesti:
PODSETNIK: FESTIVAL KOMEDIJE JE OTVOREN!

 

 

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković