webinfo

A+ A A-

Članci

Treći dan Festivala komedije u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Sheva.jpgU četvrtak 29. oktobra u okviru festivala komedije "Jovan Knežević Caca" odigrane su dve predstave, jedna dečija i jedna u večernjem terminu.

 

Od 20 časova u okviru Festivala komedije odigrana je predstava “Da li je to bila ševa?” u izvođenju Amaterskog pozorišta "Žanka Stokić" iz Velikog Gradišta. Komedija “Da li je to bila ševa?” je potpuno drugačije viđenje Šekspira, odnosno humorističi i sarkastični prikaz Romea i Julije u poznijim godinama. Ova predstava je inače već odigrana 35 puta, zadnji put 2013.godine, međutim zahvaljujući ovom festivalu, ponovo je stavljena na repertoar.
Prema mišljenju publike "Glumac večeri" bio je Miodrag Ilić, koji je tumačio lik oca Lorenca.

U dnevnom terminu odigrana je predstava “Ko je smestio vuku?” u izvođenju Kud "Abrašević" iz Kraljeva. Publika, koju su činila deca osnovnih škola iz nižih razreda, bila je oduševljena predstavom, smejući se i aplaudirajući tokom cele predstave. Po njihovom mišljenju, titulu "Glumac predstave" je ponela Iva Radujević, koja je igrala ulogu Crvenkape.

 

U petak, 30. oktobra na repertoaru će se naći predstave:

U 11.00 časova, Gradsko pozorište Smederevska Palanka, Tode Nikoletić - Začarana Princeza – režija Rade Mihajlović
U 20.00 časova, Gradsko pozorište Teatar 91 Aleksinac, Rej Kuni adaptacija Dragana Bošković - Kidaj od svoga brata – Branislav Nedić

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković