webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Promena sezonskog cveća u gradu

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Sezosnko_cvece2.jpgOd ponedeljka, 26.oktobra radnici JP ”Komunalac” su počeli sa promenom sezonskog cveća u Novom Bečeju.

Pošto su vremenski uslovi postali adekvatni za promenu sezonskog cveća, prvo se pristupilo vađenju već postojećeg cveća iz zemlje i pripreme zemljišta za sađenje druge vrste. Naime, otklonjena je Begonija, koja je od proleća ukrašavala gradski prostor, a na njeno mesto se počeo saditi cvet Dan i noć. Sadnju su radnici počeli u centru, u ulici Žarka Zrenjanina, zatim nastavljaju kod autobuske stanice, kod hotela i na kružnom toku na ulazu u grad. Kad se svi ovi prostori odrade, pristupiće se promeni cveća u žardinjerama po celom gradu.

“Suština sađenja ovog jesenjeg cveća je da ona cveta u rano proleće, zbog toga sada nema puno cvetova, pošto u proizvodnji samog ovog rasada cvetovi se uklanjaju, da ne bi trošili snagu biljke. Čim dođe proleće, ona počne intenzivno bujati i cvetati, a kada bi sad pustili da se rascveta i bude u punom sjaju, u toku zime bi cveće propalo. Zbog toga se ovako kasno sadi i to bez cvetova ili sa tek po kojim cvetom da se vidi boja”- objasnila je Sofija Blažin, dipl.ing. pejzažne arhitekture i šef zelenila u JP “Komunalac”.

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Sezonsko_cvece1.jpg 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković