webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Odigrana monodrama ~Ima jedna zemlja~

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Monodrama_Zemlja.jpgU petak, 6. novembra u galeriji "Selo" Doma kulture opštine Novi Bečej, odigrana je monodrama "Ima jedna zemlja".


Monodrama „Ima jedna zemlja“ u izvođenju Jovice Jašina, bazirana je na popularnoj knjizi „Pisma iz Srbije“, poznatog srpskog satiričara Bojana Ljubenovića.
Glavni junak ove predstave je Ljubenovićev izmišljeni stranac, koji hirurškom preciznošću, na duhovit i lucidan način secira srpsku stvarnost, ukazujući publici na ovdašnje paradokse, anomalije, mane i vrline. Duhovit  na momente, a satiričan čitavo vreme i obrnuto.
Priča o srbima, crnogorcima, demokratiji, dijaspori, političkim strankama, zatvorima i ovdašnjem mentalitetu predstavlja stvarnost u kome živimo.
“Srbija ima i svoga princa, prestolonaslednika, ali neki sumnjaju u njegovo srpstvo. Ali,  ja kao stranac tvrdim, da je on tipičan srbin. Nezaposlen je, sudi se sa rodbinom oko dedovine i ne zna se od čega živi. Ako to ljudi nije dovoljno….”

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković