webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Realizacija projekta - Zajednički do zelenog okruženja

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Tuje_Novi_Becej_Vrtic.jpgU petak, 6.novembra, u okvira projekta koji sprovodi Omladinski klub iz Novog Bečeja, pristupilo se sađenju Tuje u Predškolskoj ustanovi “Pava Sudarski”, odeljenje „Kolibri“ u Vranjevu. Ovom aktivnošću se, kroz sadnju zimzelenih sadnica, radi na povećanju zelenog pojasa i na uključivanju dece, kao i svih građana u samu sadnju.
Sledeće nedelje, u četvrtak 12. novembra, organizovaće se velika akcija sađenja drveća Tuje po celom gradu.„U ovoj ustanovi su u okviru projekta, organizovane edukacije na temu životne sredine i biodiverzititeta, a u narednom periodu isto planiramo i po školama“ -rekao je Kristijan Lukić, koordinator projekta.


Još jedna od aktivnosti projekta "Zajednički do zelenog okruženja" bila je - edukativni kviz, kada su građani koji su tačno odgovorili na sva pitanja, dobili besplatno sadnicu Tuje.

Cilj projekta, koji je finansiran od strane NIS a.d. je podizanje svesti dece i mladih, ali i svih građana Novog Bečeja o značaju i očuvanju životne sredine, a ovo je jedan od načina na koji se to može uraditi.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković