webinfo

A+ A A-

Članci

Najavljena spektakularna manifestacija Manić Tisa 63 u Novom Bečeju

b_150_100_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Manic_Tisa.jpgKlub ljubitelja reke Tise "Tisa 63", 11. i 12. decembra 2015. godine po četvrti put organizuje takmičenje u pecanju Manića „Manić-Tisa 63“. Manić je riba iz porodice bakalara koja je migracijom došla iz Severnog ledenog mora i nastanila naše vode.


Takmičenje je jedinstveno u svetu jer se održava samo kod nas. Odvijaće se na 63 km reke Tise nizvodno od brane kod Novog Bečeja sa obe obale po jasno utvrđenim pravilima koje propisuje organizator uz saglasnost sa upravljačem vode.

Uporedo sa takmičenjem u pecanju na obali će se odvijati prateća manifestacija „Tradicionalni vojvođanski svinjokolj“ sa prikazom obrade svinjskog mesa na tradicionalan način uz degustaciju specijaliteta tipičnih za svinjokolj kao što su vrući čvaci, kobasice, hurke, salačići i drugo.
Čitav događaj pratiće bogat kulturno umetnički program gde će u saradnji sa kulturno-umetničkim društvima kroz pesmu, igru i običaje biti prikazan duh tradicije naroda koji žive na ovim prostorima.
Glumci i animatori, Goran Podlipec-Lipec i Vlada Sudarski – dobošar , biće zaduženi za dobru atmosferu punu humora i pozitivne energije. Promoteri manifestacije biće naši proslavljeni sportisti reprezentativci Vladimir Grbić i Mladen Krstajić takođe strasni ribolovci. Takmičenje će pratiti više medijskih kuća RTS, RTV, Novosadska TV, Tanjug, Dnevnik, Večernje Novosti, Blic, NB Info i TopSrbija.
Po završetku takmičenja svi učesnici će biti okupljeni na zajedničkoj svečanosti u Hotelu „Tiski cvet“ u Novom Bečeju, gde će biti dodeljeni prigodni pokloni i priznanja najboljima, nakon čega sledi druženje uz muziku i specijalne goste do duboku u noć.
Članovi Kluba „Tisa 63“ Novi Bečej imaju veoma ozbiljan zadatak da opravdaju dobru organizaciju predhodne tri manifestacije i povećaju nivo u smislu izgleda prostora, organizacije i sadržajnosti. Svoje učešće već tradicionalno su najavili takmičari iz Subotice, Valjeva,Beograda, Bajine Bašte, Novog Sada, Kneževca, Apatina, Kanjiže, Crvenke, Zrenjanina, Niša, Inđije, Kikinde kao i gosti iz Nemačke, Hrvatske, Mađarske, Rumunije i Italije.
Zainteresovani koji žele da se priključe klubu prijatelja “Tisa 63”, učestvuju u ovoj spektakularnoj manifestaciji i time doprinesu stvaranju novog brenda najlepšeg grada na Tisi - Novog Bečeja, informacije mogu da dobiju od Dragana Vukotića, tim menadžera, putem telefona 063/517-276 ili E-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , uz napomenu da je broj takmičara limitaran, kao i da prijave traju do 01.12.2015. godine. Kotizacija iznosi 2.000 dinara.


Evo i kompletnog programa Manifestacije:
11.decembar, petak Klub „Tisa 63“ (kamp kod brane)
10-14 doček takmičara, evidencija i smeštaj
14-19 zvaničan trening i upoznavanje sa terenom
19:30 merenje ulova sa zvaničnog treninga
20:00 logorska vatra uz banatske lepinje iz paorske peći.
Tokom dana video prezentacija Kluba “Tisa 63”.
22:00 noćni život N.Bečeja, slobodne aktivnosti.
12.decembar, subota Klub „Tisa 63“ (kamp kod brane)
08:00 potpaljivanje vatri, zdravica i fruštuk s nogu u „ Jovinoj kolibi“
09:00 prikaz tradicionalnog vojvođanskog svinjokolja
10:00 prikaz topljenja čvaraka i nadevanje kobasica
11:00 zvanično otvaranje manifestacije „Manić-Tisa 63“ uz kulturno umetnički i muzički program
12:00 degustacija svinjokoljskih specijaliteta (čvarci, kobasice, svinjski paprikaš ..)
13:00 predstavljanje takmičara, izvlačenje takmičarskih brojeva
14:00 zajedničko slikanje, priprema i raspored takmičara
15:00 znak za početak takmičenja, simbolično prvo zabacivanje
19:00 kraj takmičenja i merenje ulova obeležiće vatromet sa vode.
20:00 Hotel “Tiski cvet” N. Bečej - pozdravna reč organizatora i pokrovitelja manifestacije;
svečana večera; proglašenje pobednika, dodela priznanja; muzički program; nadmetanje za „najuverljiviju“ ribolovačku priču i nagradna igra – glavna premija šunka 20 kg.
13.decembar, nedelja Klub „Tisa 63“ (kamp kod brane)
10:00 doručak
12:00 ispraćaj takmičara i gostiju.

 

izvor: topsrbija.com

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković