webinfo

A+ A A-

Članci

ZNAKOVNIM JEZIKOM U KOMUNIKACIJI SA GRAĐANIMA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Hajde_da_se_cujemo_8.jpgU ponedeljak 16. novembra 2015. godine u centru Novog Bečeja organizovana je javna akcija pod nazivom “Hajde da se čujemo!“ sa ciljem podizanja nivoa svesti lokalne zajednice o problemima i poteškoćama sa kojima se susreću osobe sa oštećenim sluhom.

U okviru akcije, članovi Organizacije gluvih i nagluvih opštine Bečej u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj opštine Novi Bečej delili su promotivni materijal i takođe komunicirali sa građanima. Naime ideja je bila da se građani opštine Novi Bečej bliže upoznaju sa ljudima koji žive u njihovoj sredini, a koji imaju problema sa sluhom.

Ova akcija organizovana je i kao način obeležavanja Međunarodnog dana tolerancije, jer učenjem o drugima postajemo toleratni prema onome što je različito. Upoznajući ljude iz našeg okruženja i prihvatajući njihove osobine i navike, čovek nastoji da razume sebe čime postaje toleratniji prema drugačijem.

Akcija je realizovana u okviru projekta „Informisanje je pravo svih!“ koji je finansijski podržan od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. U okviru projekta realizovana je i obuka izvesnog broja zaposlenih u javnom sektoru za upotrebu znakovnog jezika. Obuku su završili zaposleni u Opštinskoj upravi Novi Bečej, MZ Novi Bečej, MZ Kumane, Centru za socijalni rad opštine Novi Bečej, Policijskoj stanici u Novom Bečeju, Radiu NB i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj opštine Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković