webinfo

A+ A A-

Članci

Zakup parcele za nova radna mesta

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Parcele_NB.jpgU četvrtak, 12.novembra, opština Novi Bečej je potpisala ugovor sa firmom “Phoenix Industrial” iz Beograda i sa firmom “Vel – Var” iz Novog Bečeja, koji bi zakupili neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini opštine, gde bi izgradili svoje proizvodne kapacitete.

 

Kako je rekao Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, opština vrlo odgovorno i ažurno izlazi u susret svim zahtevima koje dobiju od preduzetnika i privrednika, što iz naše zemlje, tako i stranih investitora.
Posle raspisanog konkursa i zakonski sprovedenog javnog nadmetanja, dve firme su se javile za zakup ponuđene parcele.

“Zakupnina iznosi oko dva miliona dinara na period od 49 godina. Ova cena koja je utvrđena po zakonu, i biće prihod opštine Novi Bečej. Biće otvorena nova radna mesta, što će istovremeno doprineti boljoj ekonomskoj situaciji. Pravimo bolje uslove da bi se ljudi vratili u svoj grad. Ovim putem pozivam i druge koji su zainteresovani da koriste opštinske parcele u industrijskoj zoni, da nam se jave, podnesu pismo o namerama, zatim da se i usmeno obrate, pa da realizujemo projekte koje će doprineti našoj opštini“- rekao je Matija Kovač.

(opština Novi Bečej)

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković