webinfo

A+ A A-

Članci

POSETA NJILAŠ MIHALJA, POKRAJINSKOG SEKRETARA OPŠTINI NOVI BEČEJ

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Njilas.jpgU ponedeljak, 16.novembra, opštinu Novi Bečej su posetili pokrajinski sekretar Njilaš Mihalj, zamenik pokrajinskog sekretara Jovanović Aleksandar, pomoćnik pokrajinskog sekretara za manjinska prava i verska pitanja Oros Janoš i šef odseka za obrazovanje Ćato Sonja. Cilj ove posete je bilo upoznavanje sa rukovodiocima opštine i sa radom ustanova za obrazovanje, kao i produbljivanje dosadašnje saradnje.

 

Oni su se sastali sa Sašom Šućurović predsednikom opštine Novi Bečej, zatim Balo Tiborom članom Opštinskog veća zaduženim za prosvetu i obrazovanje, sa Milošev Draganom, prosvetnim inspektorom opštine Novi Bečej, te sa Tamarom Ivanišević, načelnicom opštinske uprave, kao i sa direktorima osnovnih i srednje škole sa teritorije opštine Novi Bečej.


“Prošle i ove godine, naš sekretarijat je plasirao više od 7 miliona dinara u opštinu, pre svega u obrazovne projekte. Sada smo pokušali sagledati i ostale probleme, šta možemo još pomoći, koje projekte možemo realizovati, a da se tiču opremanja obrazovnih ustanova. Ujedno smo pričali i o potrebama investicionih radova na zgradama škola”-izjavio je Njilaš Mihalj posle sastanka.

 

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Sucurovic3.jpg“Lokalna samouprava, i ja kao predsednik, smo pozvali pokrajinskog sekretara za prosvetu da obiđe opštinu Novi Bečej. Pričali smo o dosadašnjim problemima i o onima, koji bi se mogli pojaviti u budućem periodu. Našli smo zajednički jezik. Kao što je i sekretar Njilaš rekao, opština Novi Bečej je dosta konkurisala u protekle dve godine i povukla prilično sredstava iz tog sekretarijata. Mislim da su ovakvi sastanci neophodni zbog bolje saradnje”-rekao je Saša Šućurovič, predsednik opštine Novi Bečej.

Nakon sastanka, predstavnici lokalne samouprave i gosti iz pokrajinskog sekretarijata su obišli OŠ „Dr. Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu, OŠ „Miloje Čiplić“ i SŠ u Novom Bečeju.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković