webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: 73. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Vece_NB.jpgU četvrtak, 12.novembra, u Svečanoj sali opštinske zgrade održana je 73. sednica Opštinskog veća, kada su odbornici odlučivali o ukupno dvadeset i četiri tačke dnevnog reda.

 

Najvažnija tačka dnevnog reda je bio izlazak u susret lokalne samouprave molbama novobečejskih preduzetnika da im se smanji porez i određene poreske stope. Lokalna uprava je odlučila da ukine ekstra zonu i da ona u Novom Bečeju više ne postoji, odnosno biće izjednačena sa prvom zonom.

Doneta je odluka i o poveravanju zimske službe JP “Direkcija”, odnosno JP “Komunalac” i JP “Kompred”, koji će raditi na terenu, a koji su taj posao odlično obavljali i prethodnih godina.

Bilo je reči i o prestanku rada JP Radio "Novi Bečej”. Obzirom da privatizacija ovog preduzeća nije uspela, što znači da Novi Bečej jedan period neće imati radio, ali će zato to javno preduzeće drugačije formulisati. Doći će do nekih izmena, sada će to biti medija centar.

Četvrta tačka dnevnog reda, na kojoj su se članovi Veća najviše i zadržali je dvorac Heterlendi, na čemu već godinama rade na pokušaju da srede probleme, pošto je veliki novac u pitanju i postoje velika neslaganja. O ovoj tački je bilo samo informisanje Veća, jer je materijal ogroman.

(opština Novi Bečej)

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković