webinfo

A+ A A-

Članci

Otvorena izložba slika Dragiše Bunjevačkog u renoviranoj galeriji “Selo”

b_670_451_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Dragisa_Bunjevacki_slika.jpgU ponedeljak 16. novembra u Domu kulture opštine Novi Bečej, otvorena je izložba slika i crteža "Svet Dragiše Bunjevačkog", koja je ujedno bila i povod svečanog otvaranja renovirane galerije "Selo”.

 

Galeriju je otvorio Novica Blažin, predsednik Doma Kulture opštine Novi Bečej. “Večeras imamo priliku da prisustvujemo svečanom otvaranju renovirane galerije ”Selo”. Renoviranje i opremanje galerije je finansijski pomogao “NIS-Gasprom njeft”, u okviru svog projekta “Zajednici -zajedno”. Dom Kulture u saradnji sa Kler je aplicirala za ovaj projekat, a dobijena sredstva su uložena u adaptaciju i u kupovinu nove LED rasvete, moderne mehanizme za kačenje slika i zamenjena je dotrajala stolarija novom PVC stolarijom”-rekao je Novica Blažin.


Izložbu je otvorila Edit Zerebelji-Tenji, organizator izložbe, koja je uspela da skupi čak i neke do sada nepoznate činjenice i priče iz života slikara Dragiše Bunjevačkog, koji je inače veći deo svog života proveo u Novom Bečeju, i koji je jedan od osnivača i inicijatora za osnivanje slikarske grupe “Selo”, po čemu je Galerija i dobila ime.

 

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković